Privacy en gegevensuitwisseling in de schuldhulpverlening (AVG)

Privacy en gegevensuitwisseling in de schuldhulpverlening (AVG)

Cursus
In bedrijf
Hotel Veenendaal

Tijdens de cursus krijgt u ” tips en tricks” voor het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens in uw dagelijkse praktijk. Zoveel mogelijk wordt uitgegaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkende werking van de privacywetgeving.

Lees meer
Accreditatie/PE-punten

VeWeVe punten

Vereniging Wettelijke Vertegenwoordigers

geaccrediteerd t.b.v. beschermingsbewindvoerder en curatoren (C B)

Programma
-
-
  • Achtergrond, doel en reikwijdte van de AVG
  • Wat zijn persoonsgegevens onder de AVG?
  • Hoe moet u (bijzondere) persoonsgegevens vastleggen onder de AVG?
  • Wat zijn de gevolgen van de AVG voor het verwerken van persoonsgegevens?
  • Welke regels heeft de AVG ten aanzien van het bewaren van persoonsgegevens?
-
  • Betrokkene
  • Verwerkingsverantwoordelijke
  • Verwerker
  • Autoriteit Persoonsgegevens (AP)
  • Functionaris Gegevensbescherming (FG)
-
-
  • Wat is het doel van de verwerking van persoonsgegevens?
  • Wanneer mogen (bijzondere) persoonsgegevens worden verwerkt (grondslag)?
  • Hoe lang mogen persoonsgegevens worden bewaard (bewaartermijn)?
-
  • Recht op informatie, inzage, rectificatie en aanvulling, vergetelheid, dataportabiliteit, beperking van de verwerking, geautomatiseerde besluitvorming en profilering, bezwaar
-
  • Cliënt
  • Gemeente
  • Samenwerkingspartner
  • Sociale wijkteam
  • (Zorg)instantie
  • Schuldeiser
  • Werkgever
-
-
  • Hoe kunnen het uitwisselen van persoonsgegevens bij vroegsinalering worden gefaciliteerd?
  • Wat zijn de mogelijkheden vanuit de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs)?
-
  • Beveiligingsplicht: hoe bescherm je gegevensuitwisseling in de organisatie?
  • Meldplicht en datalekken
  • Verwerkersovereenkomsten
  • Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en sancties
Sprekers
Bestemd voor

Deze cursus is bestemd voor (medewerkers van):

  • Bureaus Schuldhulpverlening
  • Beschermingsbewind
  • Budgetbeheer
  • Gemeentelijke en regionale kredietbanken
  • (Gerechts-)deurwaarders
  • Maatschappelijk werk
  • Rechtbanken afdeling Civielrecht
  • Schuldhulpverlening
  • Schuldeisers
  • Welzijnsinstellingen
  • Wijkteams
  • Wsnp-bewind
Data & Locatie
Hotel Veenendaal
Hotel Veenendaal

Bastion 73
Veenendaal 3905 NJ
Nederland

info@veenendaal.valk.com

Routebeschrijving auto:
U kunt gratis parkeren in de ruime parkeergarage van Hotel Veenendaal.
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal

Hotel Veenendaal is direct gelegen aan de A12.
Op de A12 neemt u afslag 23, Veenendaal-West.

Voor nieuws over wegwerkzaamheden adviseren wij u om de website www.vananaarbeter.nl te raadplegen voor uw optimale routeplanning.

> Vanuit Utrecht slaat u onderaan de snelweg linksaf.
Bij de eerste verkeerslichten voorbij McDonald’s gaat u rechtsaf, de Voorpoort op.
Na ongeveer 500 meter ziet u Hotel Veenendaal aan uw rechterkant.

> Vanuit Arnhem gaat u onderaan de snelweg rechtdoor de Voorpoort op.
Na ongeveer 500 meter ziet u Hotel Veenendaal aan uw rechterkant.

Routebeschrijving met de trein, vanaf station Veenendaal-De Klomp is het ongeveer 10 minuten lopen:
U stapt uit bij station Veenendaal-De Klomp
Loop in westelijke richting op de Rondweg De Klomp/Stationsweg richting Veenendaalseweg
Sla links af bij de Veenendaalseweg
Sla rechts af bij de Jufferswijk
Sla links af bij de Lunet
Sla links af bij Bastion
Hotel Veenendaal zal zich rechts van u bevinden.

Tarieven

Deelnemerstarief

€ 350,00 excl. BTW per persoon.

Annulering

Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.