studiedag kerckebosch

De juridische ‘rafelrandjes’ van de begroting van de schade door het verlies van arbeidsvermogen

Cursus op locatie
In bedrijf
Locatie centraal in het land

Na het volgen van deze cursus kent u de rafelrandjes bij de begroting van de schade door het verlies van arbeidsvermogen en weet u op basis van de juridische kennis de beste uitgangspunten voor een schadeberekening vast te stellen.

In letselschadezaken is de schade door het verlies van arbeidsvermogen vaak één van de grootste schadeposten. Nogal eens wordt gedacht dat de begroting van deze schadepost met name het domein is van de arbeidsdeskundige, die onderzoek doet naar de hypothetische en de restverdiencapaciteit, en van de rekenkundige, die vervolgens een berekening maakt. De begroting van de schade door het verlies van arbeidsvermogen is echter een juridische vraag, die met name wordt beheerst door art. 6:95, 6:97 en 6:105 BW.

Het is voor iedere professional die zich bezighoudt met de begroting van de schade door het verlies van arbeidsvermogen dan ook van belang om de juridische basis te kennen, maar ook te weten waar de rafelrandjes zitten bij deze schadepost.

In deze cursus worden, na een korte bespreking van de basis van de begroting van de schade door het verlies van arbeidsvermogen, de juridische rafelrandjes opgezocht en verkend. Hoe bewijs je in juridische zin de toekomst? Hoe om te gaan met fiscaal niet-verantwoorde inkomsten? Beïnvloedt een familieband tussen het slachtoffer en diens werkgever mogelijk de schadebegroting? Zijn er gevolgen voor de begroting van de schade als de gelaedeerde besluit zich permanent in het buitenland te vestigen? Maar ook: is de afwikkeling van deze schade met een som ineens wel zo voor de hand liggend of zijn er andere mogelijkheden? En als die er zijn, wie mag er dan kiezen?
Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Kort de juridische basis van schade door verlies van arbeidsvermogen
  • Hoe 'bewijs' je de toekomst bij de begroting van de schade door het verlies van arbeidsvermogen?
  • De begroting van fiscaal niet-verantwoord schade door verlies van arbeidsvermogen
  • Hoe begroot je de schade als de arbeidsrelatie mogelijk is ingekleurd door een familieband tussen het slachtoffer en diens werkgever?
  • Wat is de invloed van de beslissing van een slachtoffer om zich in het buitenland te vestigen?
  • Is de som ineens afwikkeling wel zo voor de hand liggend? Of zijn er ook andere mogelijkheden?
  • Actualiteiten en laatste ontwikkelingen schade door verlies van arbeidsvermogen
Programma
-
-
-
-
-
-
Sprekers
Bestemd voor

Advocatenkantoren
Bedrijfsjuristen bij o.a. verzekeringsmaatschappijen
Letselschadebureaus
(Letsel)schaderegelaars
Juristen rechtsbijstandverzekeraars
Rechtshulpverleners`

Data & Locatie
Tarieven

Deelnemerstarief

€ 525,00 excl. BTW per persoon.

€ 469,00 excl. BTW per persoon bij gelijktijdige aanmelding van twee of meer deelnemers uit een en dezelfde organisatie.

Inclusief digitaal documentatiemateriaal.

Ook interessant: Cursusabonnement persoonlijk of kantoor
Wilt u zelf of met uw kantoorgenoten meerdere bijeenkomsten van Studiecentrum Kerckebosch volgen tegen voordelige tarieven? Sluit dan nu een persoonlijk of kantoorabonnement af. We hebben vier verschillende abonnementen samengesteld. Bekijk hier het aanbod.

Annulering

Voor annulering kunt u onze voorwaarden raadplegen.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.