Multidisciplinair samenwerken bij de aanpak van fraude en finec
Hoe zet u meerdere rechtshandhavingssystemen in een (fraude)onderzoek – afgestemd op elkaar – in? Wat zijn daarbij de juridische mogelijkheden (en valkuilen)?
Een gedegen voorbereiding bepaalt vaak het succes van een multidisciplinaire aanpak van fraude. Bijvoorbeeld door, na een goede diagnose, de juridische mogelijkheden goed tegen elkaar af te wegen of op elkaar af te stemmen. En door daarbij gelijktijdig en proactief rekening te houden met uiteenlopende (on)mogelijkheden én potentiele risico’s. Het onderkennen van juridische (procedurele) valkuilen is daarbij essentieel.
In dit On Demand college behandelen we de volgende onderwerpen:
- Het organiseren van multi-disciplinair onderzoek
- Bepalen van gewenst eindresultaat
- Meerwaarde van andere rechtsgebieden
- Gebruik van onderzoeksresultaten bij multidisciplinair samenwerken
- Gevolgen voor organisatie en verslaglegging
- Valkuilen en tips
U leert:
- Hoe inhoudelijk invulling te geven aan ‘multidisciplinair samenwerken’
- Hoe meerdere rechtshandhavingssystemen in een (fraude)onderzoek – afgestemd op elkaar – kunnen worden ingezet
- Hoe u anders dan gebruikelijk een fraudeprobleem (juridisch) kunt aanpakken
Collegereeks Fraude & Samenwerking
De samenleving verwacht in toenemende mate dat partijen samenwerken om fraude en criminaliteit gecoördineerd aan te pakken. Hoe kunnen private en publieke organisaties de krachten zo bundelen dat zij optimaal en rechtmatig gebruik kunnen maken van elkaars mogelijkheden en bevoegdheden? Dit staat centraal in de Reeks Fraude en Samenwerking. Dit is college 2. Volg ook:
Private sector:
(fraude)onderzoekers, (project)managers en professionals veiligheid, juridische zaken en compliance; alsmede in-house counsels, waaronder bedrijfsjuristen
Publieke sector:
onderzoekers, toezichthouders, inspecteurs en opsporingsambtenaren, belast met FEC/fraudeonderzoek, alsmede leden OM en ZM
en
Adviseurs:
specialisten op het gebied van fraude/FEC, waaronder accountants, consultants, advocaten en andere financieel-forensisch deskundigen.
Deelnemerstarief
€ 199,00 excl. BTW per persoon.