4. Blockchain en de Groningse Kredietbank

Spreker
Locatie
Domtoren 2 - ROOD

Hoe kunnen we schulden voorkomen? Hoe zorgen we dat mensen die toch in de problemen komen, eerder de juiste hulp vinden en krijgen? Burgers kunnen met hulp van de Groningse Kredietbank (GKB) hun schulden oplossen en hun uitgaven weer onder controle krijgen. De GKB wil hen graag coachen naar financieel gezond gedrag, maar is veel tijd kwijt aan het actualiseren van het overzicht van betalingsachterstanden, inkomsten en uitgaven.
De gemeente Groningen ontwikkelde daarom een blockchaintoepassing om schuldhulpverleningsprocessen te innoveren. Blockchaintechnologie leent zich bij uitstek voor omgevingen waar veel partijen informatie op een betrouwbare wijze willen uitwisselen. En het biedt overzicht, omdat informatie zichtbaar is voor diegenen die dat mogen zien.

Kerckebosch.nl maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van bezoekersgedrag. Door verder te gaan op de website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.