Onze bijeenkomsten gaan ook in deze 'coronaperiode' door! Lees hier hoe wij u van dienst zijn!

Zakboek Veiligheid en Gedrag

Zakboek Veiligheid en Gedrag

Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om succesvol te zijn bij het beïnvloeden van gedrag

Auteurs
Helger Siegert

Veiligheid en gedrag beschrijft onder andere de rol die communicatie heeft bij het (veiligheids)gedrag. Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om succesvol te zijn bij het beïnvloeden van gedrag. Een belangrijke deel van dit boek is ingeruimd voor praktische maatregelen. Voorbeelden hiervan zijn programma’s met het maken van foto’s, het bespreekbaar maken van veiligheidsgedrag en het uitvoeren van werkplekinspecties.

Veiligheid, gezondheid, gedrag en motivatie hebben veel met elkaar te maken. Hoe komt het dat iemand zonder aansporing in de regen traint voor een marathon, terwijl het veilig stellen van een machine en het aangelijnd werken op hoogte bijna onmogelijke opdrachten zijn? Er is veel winst te behalen door bewust te zijn van achtergronden van medewerkers. Hoe kunt u samenhangende maatregelen treff en die het veiligheidsgedrag van medewerkers positief beïnvloeden.

Inhoudsopgave
1. Inleiding
2. Veiligheid en gedrag
3. Voorwaarden voor gedragsverandering
4. Communicatie
5. Interventies om gedrag te veranderen
6. Borgen van (goed) gedrag
7. Wie verantwoordelijk
8. Wet- en regelgeving
9. Wist je dat..

Veiligheid en gedrag is bedoeld voor veiligheidskundigen, preventiemedewerkers, personeelsfunctionarissen en leidinggevenden die aan de slag willen met het beïnvloeden van (veiligheids)gedrag.

Redactie: Wim van Alphen

In deze reeks verschenen ook:
- Zakboek Geluid en trillingen
- Zakboek Gevaarlijke stoffen
- Zakboek Analyse van ongevallen
- Zakboek Fyiske belasting

Meer weten over veilig werken: www.arbeidsveiligheid.net

Auteurs
€ 19,50
excl. BTW

Hulp nodig?
030 698 42 22 of klantenservice@kerckebosch.nl

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.