Studiereis Letselschade Rome

Studiereis Letselschade Rome

Verdieping
Studiereis
In bedrijf
17 t/m 21 april 2024
Hotel Ponte Sisto

Na zeer geslaagde edities in onder andere Bologna en Porto organiseert Studiecentrum Kerckebosch opnieuw een Studiereis Letselschade. Komende editie is het 10 jaar geleden dat we naar Rome gingen en nu keren we hier terug.

Reis van 17 tot en met 21 april 2024 met ons mee naar Rome voor een inspirerende en gezellige cursus Letselschade. In vier dagen hoort u van ervaren topdocenten de belangrijkste 'ins en outs' rondom Letselschade. Deze intensieve cursus is interessant voor advocaten en juristen die in korte tijd op de hoogte willen raken van de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van letselschade. Ook vindt tijdens de cursus verdieping plaats en worden concrete handvatten aangereikt, waarmee u diverse in de letselschadepraktijk voorkomende knelpunten het hoofd kunt bieden.

Verblijf
Van 17 t/m 21 april 2024 verblijven we in het prachtige hotel ‘Ponte Sisto’ (www.hotelpontesisto.it). Dit voormalige klooster ligt in het centrum van Rome, op 350 meter van Campo de’ Fiori en biedt uitzicht op een rustige binnenplaats. De ruime kamers zijn modern en elegant ingericht en allemaal voorzien van airconditioning.

Ponte Sisto ligt op minder dan 10 minuten lopen van het Piazza Navona en op 500 meter van de tram- en bushaltes in Largo Argentina. Het Pantheon en de Trevifontein bevinden zich op ongeveer 15 minuten loopafstand.

Docenten en programma
We zijn trots dat we ook deze keer een excellent gezelschap van docenten bereid hebben gevonden u bij te praten over in het oog springende thema's in de Letselschade. Verspreid over de dagen geven zij in totaal 16 uur les (exacte programma onder voorbehoud):

Uiteraard is prof. mr. dr. Arvin Kolder als docent van het eerste uur van de partij. Hij zal u bijpraten over Schuld- en Risicoaansprakelijkheid, Werkgeversaansprakelijkheid en Shock- en Affectieschade.

Arvin laat alvast weten erg uit te kijken naar de reis: "Vanaf de eerste keer in Rome heb ik telkens met heel veel plezier deelgenomen; het is interessant om te zien hoe op de bijzondere locaties en in een ongedwongen sfeer telkens weer hele inspirerende gesprekken en inzichten ontstaan!"

Ook mr. Chris van Dijk is er weer bij en zal het hebben over Gevaarlijke stoffen, Massaschade en Aansprakelijkheid van de reisorganisatie.

mr. Mariken Peters sprong vorig jaar in en zal ook deze keer meegaan. Zij zal spreken over onder meer de onderwerpen Alternatieve geschilbeslechting, Deelgeschilprocedures en Vaststellingsovereenkomst. Ook vertelt zij over de kamer voor Langlopende Letselschadezaken, waar zij plaatsvervangend lid van is.

Tot slot heeft ook raadsheer mr. Jaap Sap toegezegd deel te nemen als docent. Hij behandelt onder meer de onderwerpen Smartengeld, Rekenrente en Productaansprakelijkheid.

Over het programma
Uiteraard is er voldoende gelegenheid om te ontspannen en elkaar en de stad Rome verder te leren kennen. Zoals inmiddels gebruikelijk neemt mr. Jan de Waard geïnteresseerde deelnemers weer mee naar bijzondere plekken in deze boeiende stad. Een stad waar in het verleden overigens heel wat geprocedeerd is en Jan kijkt er naar uit om u daar meer over te vertellen. Hij zegt verder: "Ik begrijp nooit zo goed dat iemand twijfelt om mee te gaan met deze reis; als je kijkt wat je in korte tijd leert én hoe plezierig de setting telkens is, dan is deze reis echt heel uniek".

Vluchtschema & investering

 • Heenreis: woensdag 17-04-2024, 07:15 uur vanaf Schiphol. U vliegt met KLM op Rome Fiumicino.
 • Terugreis: zondag 21-04-2024, 12:40 uur vanaf Fiumicino. Geplande aankomst op Schiphol: 15:10 uur.

De reguliere prijs voor deze reis (cursus t.w.v. 16 PE/PO-punten, vlucht, 4 nachten logies & ontbijt): € 4250 per persoon bij alleengebruik van een tweepersoonskamer.
Indien u vóór 9 oktober beslist, kunnen wij u deze reis aanbieden met een vroegboekkorting van € 400. U betaalt dan slechts € 3850 ex BTW.

Uw voordelen:

 • In één unieke cursus 16 NOvA-punten
 • Intensief contact met topdocenten en vakgenoten in uw vakgebied
 • Samen ontspannen en de stad op een andere manier beleven
 • Gezellig afsluitend gezamenlijk diner op zaterdagavond

Niveau
Verdieping en actualiteiten

Programma
-
-
-
-
-
 • Shock- en affectieschade
 • Verkeersaansprakelijkheid
-
-
 • Toenemende invloed van rechters regelingen en de ontwikkelingen ten aanzien van Smartengeld
Spreker
-

Onder leiding van mr. Jan de Waard, letselschadeadvocaat, beeldhouwer en schilder.
Voor geïnteresseerden een cultuur- en kunsthistorische stadswandeling door Rome.
We starten om 14.30 uur vanuit het hotel.

Om 18.30 uur zullen wij te gast (maximaal 30 personen) zijn bij een heuse prins in zijn schitterende appartement in een 16e eeuws palazzo aan het beroemde plein Piazza Navona, dit bezoek zal duren tot 20.00 uur, daarom adviseren wij om stevig te lunchen of iets mee te nemen voor onderweg. Piazza Navona bevindt zich op 10 minuten lopen van het hotel.

-
-
-
-
 • Rekenrente
 • Productaansprakelijkheid
  Conceptrichtlijn (forse wijzigingen)
  Exhibitieplicht 843a
Spreker
-

Bij Hostaria Constanza
https://www.hostariacostanza.it/

Dit restaurant is gelegen in de wijk Campo de Fiori.
Gelegen op ca. 5 minuten vanaf het hotel.
Het restaurant is gebouwd op de overblijfselen van het theater van Pompeius ui 61 voor Christus, waar Julius Caesar naar verluidt in 44 voor Christus werd vermoord. De overblijfselen van het oude theater zijn nog steeds te zien in het metselwerk van het restaurant.

-
-

De verwachte aankomsttijd in Nederland is 15.10 uur.

Sprekers
Bestemd voor

Advocaten en juristen

Data & Locatie
17 t/m 21 april 2024
Hotel Ponte Sisto
Hotel Ponte Sisto

Via dei Pettinari 64
00186 RM
Italië

Hotel Ponte Sisto
Via Dei Pettinari 64
Navona, 00186 Rome, Italië

Tarieven

Deelnemerstarief

€ 4.250,00 excl. BTW per persoon.

Kosten, betalingstermijn en annulering
Indien u vóór 9 oktober beslist, kunnen wij u deze reis aanbieden met een vroegboekkorting van € 400,- u betaalt dan slechts €3850.
De genoemde tarieven zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen in de vervoers- en verblijfskosten tot aan ticketuitgifte.

Aanmelden is mogelijk tot 28 maart 2024 (onder voorbehoud van beschikbaarheid vluchten en hotelkamers).

De prijs is inclusief kosten cursus, digitaal cursusmateriaal, 4x hotelovernachting, 4x city tax, 4x ontbijt, bustransfers van en naar het vliegveld in Rome, retourvlucht met KLM, luchthavenbelasting.

De prijs is exclusief BTW, ruimbagage, reis- en annuleringsverzekering, lunch, overige diners en persoonlijke uitgaven. Wij adviseren u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Het staat u vrij op een andere manier of ander tijdstip te reizen van of naar Rome. Informeer in dat geval de organisatie over uw reissschema. In verband met pakketinkoop, is hierbij geen aanpassing van het deelnemerstarief mogelijk.

Studiecentrum Kerckebosch behoudt zich het recht voor om tot 20 dagen voor de dag van vertrek de reissom te verhogen in verband met wijzigingen in de vervoerskosten (met inbegrip van brandstoftoeslagen).

Annulering: in geval van verhindering vindt geen restitutie plaats. U kunt zich echter laten vervangen door een collega. De kosten in verband met het omboeken van vliegtickets of opnieuw aankopen van vliegtickets (indien de wijziging plaatsvindt na uitgifte van de vliegtickets, ca. 3 weken voor dato) worden doorberekend.

Betalingstermijn: na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een factuur van de reissom wij verzoeken u deze te voldoen binnen 10 dagen na ontvangst van deze factuur.

Aansprakelijkheid

 • De cursisten zijn zelf verantwoordelijk voor het volgen van alle lesuren.
 • Studiecentrum Kerckebosch is niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door de cursisten.
 • Gemaakte kosten in geval van medische assistentie of overmacht zijn voor rekening van de cursist.
 • De cursisten zijn zelf verantwoordelijk voor het bij zich hebben van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort en eventueel rijbewijs en groene kaart. Indien de cursist de reis niet (geheel) kan maken wegens het ontbreken van enig (geldig) document, komt zulks met alle daaraan verbonden gevolgen voor zijn rekening.

Annulering

Voor annulering kunt u onze voorwaarden raadplegen.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.