22e PPS Congres 'Balans in belangen'

22e PPS Congres 'Balans in belangen'

Congres op locatie
In bedrijf
Theater en Congrescentrum Orpheus

Het belang van de balans in belangen. Dit staat centraal tijdens het 22e PPS-congres.

Professionals in de letselschadebranche hebben gezamenlijke belangen, zoals het beschermen van slachtoffers tegen kwalijke praktijken. Over de invulling van een goede, vlotte en rechtvaardige schadeafwikkeling voor het slachtoffer kan echter verschillend gedacht worden. Het vinden van een evenwicht in de verschillende belangen die daarbij een rol spelen is cruciaal.

De 22e editie van het PPS-congres biedt een interessant programma dat de belangen vanuit verschillende perspectieven belicht. Zo blikt het Verbond vooruit op het verder ondersteunen en empoweren van slachtoffers. Vanuit de rechterlijke macht en de wetenschap kijken we of het aansprakelijkheidsrecht nog in balans is. We bespreken daarnaast hoe AI ons helpt in de letselschadepraktijk, maar ook welke knelpunten zich aandienen. En hoe kunnen we als branche ervoor zorgen dat slachtoffers niet in handen vallen van een beunhaas?

In de middag zijn er diverse interessante workshops en is er ook dit jaar weer een Experience- en innovatieplein waarbij je zelf kan ervaren hoe slachtoffers door de inzet van hulpmiddelen weer meer in balans kunnen komen. Uniek op het plein is een rijsimulator. Dat voorkomen beter is dan genezen, ontdekt je zelf door in deze rijsimulator de impact van afleiding te ervaren. Zit jij in balans achter het stuur?

Accreditatie/PE-punten
Programma
-
-
-

Met zijn enthousiasme, een kritische noot, humor en scherpte leidt Roelof de dag in goede banen. Zijn motto: “Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe beter je je boodschap kunt overdragen.”

Spreker
-

Geeke Feiter gaat met Roelof Hemmen in gesprek over de wijze waarop verzekeraars slachtoffers kunnen ondersteunen in wat voor hen belangrijk is en wat dat betekent voor de wijze van schadeafhandeling. Een goede samenwerking tussen professionals is hierbij van belang, maar in de praktijk geen vanzelfsprekendheid. Hoe kunnen we komen tot een schadeafhandeling waarin alle partijen samenwerken met het slachtoffer en inzetten op wat slachtoffers belangrijk vinden in de schadeafhandeling?

-

Ton Hartlief ziet dat de klassieke uitgangspunten ‘volledig’ en ‘concreet’ bij vergoeding van personenschade onder druk staan. Ontwikkelingen binnen het aansprakelijkheidsrecht zoals het onderzoek van Hebly/Lindenbergh in opdracht van de Raad voor de Rechtspraak en de gang van zaken bij aardbevingsschade en bij massaschade, maar ook de ontwikkelingen buiten het aansprakelijkheidsrecht zoals bij de toeslagenaffaire hebben hun weerslag op de afwikkeling van personenschade. Maar tegen welke prijs gaan we van ‘volledig’ en ‘concreet’ naar ‘efficiënt’ en ‘snel’?

-
-
-

Generatieve AI ontwikkelt zich met ongekende snelheid. De kansen van toepassingen zoals ChatGPT lijken eindeloos, maar dat geldt ook voor de gevaren. Hoe brengen we risico's en de kansen in balans? Kunnen we ongeremd experimenteren of moeten we deze technologie reguleren? Bart van der Sloot schrijft hierover in zijn nieuwste boek ‘Regulating the Synthetic Society’ en gaat onder leiding van Roelof Hemmen in gesprek met Mark van Dijk en Gert-Jan Mijnen die beiden in hun eigen praktijk al ervaring hebben met AI in de letselschadebranche.

-

Vanuit het WODC is onderzoek gedaan naar het aanbod van belangenbehartigers en de borging van de betrouwbaarheid en kwaliteit van hun dienstverlening. Specifiek is gekeken naar praktijken die kwaliteit belemmeren en de mogelijke oplossingsrichtingen om kwaliteit te bevorderen.

Tijdens het PPS Congres belichten projectleiders Willem van Boom en Rianka Rijnhout vanuit het rapport de belangrijkste aanbevelingen vanuit het perspectief van de benadeelden. Vanuit Slachtofferhulp Nederland zal Rosa Jansen op deze aanbevelingen reflecteren. Wie zijn er aan zet?

-
-
-
Sessie 1. Experience- en innovatieplein

Verschillende innovatieve partijen laten je als deelnemer zélf ervaren hoe het is om een hulpmiddel nodig te hebben, of dit te gebruiken. En dat voorkomen beter is dan genezen, ontdek je zelf door in de rijsimulator de impact van afleiding te ervaren.

1. Rij jij veilig?
Vias academy
De rijsimulator maakt het mogelijk om echte rijomstandigheden na te bootsen en de risico's en gevaren in het verkeer te benadrukken. Neem plaats achter het stuur en ervaar het zelf! Vias academy biedt oplossingen gericht op het verbeteren van verkeersveiligheid.

2. Innovatief herstel bij rug- en nekklachten
DBC - Geluk bij een ongeval
Is de snelle inzet van een hersteltraject bij dreigend langdurige rug- en nekklachten innovatief? Ja, want de effecten zijn groot én de innovaties staan niet stil. Zo is virtual reality (VR) een uitstekend hulpmiddel bij het oplossen van (lage) rug- en nekklachten. VR leidt af, daagt uit en is veilig onder begeleiding en thuis te doen. We dagen je in onze stand uit om de VR te ervaren en om een oog- en balansparcours te doen. Er valt iets te winnen!

3. Weer in balans
Trivium advies
Als je door een ongeluk niet meer kan lopen is dat enorm ingrijpend. Een cliënt van Trivium advies deelt haar verhaal hoe zij eindelijk weer de balans heeft gevonden in haar leven. Wat is er mogelijk met hulp(middelen)?

4. Met zorg hulp verzorgen
MetZorg
Geen mens, situatie of beperking is hetzelfde. Hoe vind je samen met alle betrokken partijen de (maatwerk) oplossing? En welke hulpmiddelen passen daarbij? Ton Kolkman van MetZorg deelt graag zijn ervaringen. Ook krijg je de mogelijkheid zelf een aangepaste fiets te gebruiken.

5. Praktische ondersteuning door technologie en apps
Kenniscentrum AKC
Hoe kan je via verschillende technologische toepassingen en apps worden ondersteund in je dagelijkse leven en werk als je te maken hebt met een beperking? Vanuit AKC laten we zien wat er allemaal al mogelijk is via de functionaliteiten op je telefoon en laten we je ervaren wat toegankelijke technologie voor verschil kan maken.

6. Niet opgeven, maar samen overwinnen!
JVG Trainingscentrum
Onze visie is gebaseerd op de overtuiging dat de ontwikkeling van mensen met niet-aangeboren hersenletsel niet mag stoppen na een revalidatieperiode. Stilstand betekent voor hen letterlijk achteruitgang.?
Daarom sluit een trainingscentrum perfect aan op de cyclus van herstel die zij doormaken. We erkennen de grote behoefte van deze mensen aan zingeving, een relevante rol in de maatschappij en het streven naar levensgeluk.
De basis van persoonlijke ontwikkeling ligt in fysieke en mentale training van de deelnemers. Onze aanpak kan leiden tot regulier werk, werkbegeleidingsplekken of leer-/werktrajecten.

7.
Experience data

8. Een toegankelijke digitale werkplek!
Babbage
Wij helpen mensen met een motorische of visuele beperking weer efficiënt te werken met de computer. Dankzij onze hulpmiddelen en trainingen zorgen we ervoor dat een motorische of visuele beperking optimaal gecompenseerd wordt. We begeleiden dit proces van A tot Z. Dit doen we door eerst te onderzoeken welk hulpmiddel het beste bij de situatie past en vervolgens kijken we hoe dit het beste kunnen implementeren binnen de werkomgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga zeker met ons in gesprek!

9.
Simplifai

Sessie 2. Fraude

Wat doe je bij een vermoeden van fraude? De Gedragscode Persoonlijk Onderzoek is inmiddels niet meer van toepassing en de AVG is bij fraudeonderzoek ook een beperkende factor. Wanneer kan je als verzekeraar nog wel overgaan tot persoonlijk onderzoek en welke consequenties kunnen verbonden worden aan de uitkomsten van dat onderzoek? Verder gaan Petra en Chris in op recente rechtspraak over misstanden in de letselschadebranche.

Sessie 3. Zakelijk flirten

Hoge hakken? Zwoele blikken? En een intiem rendez-vous in het bedrijfsrestaurant…

Het ligt een tikje anders: zakelijk flirten gaat over je gunfactor, over verbinden en over sprankelende, goede relaties. Het maakt dat je je zaken makkelijker voor elkaar krijgt: het vertrouwen van een client, onderhandelen, samenwerken of een goede sfeer in je team.

Spreker
Sessie 4. Contact; belangrijk voor slachtoffer én veroorzaker!

Het is geen onbekend verschijnsel in de verkeersaansprakelijkheidspraktijk: slachtoffers die hun verontwaardiging uiten over het feit dat de ongevalsveroorzaker nooit iets van zich heeft laten horen. Recent onderzoek naar ervaringen van veroorzakers laat zien dat ook bij hen een behoefte aan contact kan leven. Dat kan de ongevalsbetrokkenen helpen in de verwerking van de ongevalservaring. De sprekers, alle drie betrokken bij het project ‘Herstelbemiddeling’ van De Letselschade Raad, illustreren aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe waardevol contact kan zijn en hoe letselschadeprofessionals hierin een rol kunnen spelen. Want er is een wereld te winnen met het stimuleren van slachtoffer-veroorzakercontact.

Sessie 5. Getuigenbewijs

Hoe goed zijn herinneringen van getuigen? Allerlei factoren kunnen de accuraatheid van getuigenverklaringen aantasten. Welke vervormingen kunnen ontstaan en zorgen voor een minder accuraat beeld van de werkelijkheid? Dit alles heeft te maken met de wijze waarop mensen waarnemen en hoe de getuigen dit in hun geheugen opslaan en verwerken. Maar ook de omstandigheden, de tijdsduur en de beïnvloeding van getuigen van buitenaf spelen een rol.

Sessie 6. PTSS

Mensen die een schokkende gebeurtenis in hun leven niet of nauwelijks kunnen verwerken, krijgen vaak last van allerlei klachten. Zoals herbeleving, nachtmerries en/of gevoelens van angst en vervreemding. Wanneer spreken we bij deze klachten van PTSS en hoe ga je om met een cliënt die deze klachten heeft? Het is van belang om te weten waar je op moet letten bij deze stoornis én welke specifieke juridische aandachtspunten er aan de orde kunnen zijn.

Sessie 7. Effectief communiceren met je tegenpool Vol

Soms loopt een gesprek niet zoals je verwacht. Er is niets terechtgekomen van wat je je had voorgenomen te bespreken omdat het gesprek een vervelende of onverwachte wending kreeg. Je collega, of je client ligt dwars en daar baal je van. Je bent teleurgesteld, of misschien zelfs wel boos. Hoe moet dat nu verder?

Judith geeft je op haar eigen nuchtere en zeer inspirerende wijze handvatten om meer inzicht in dergelijke situaties te krijgen. Meer inzicht in je eigen belangen en die van de ander. Dat helpt om de balans terug te vinden!

Spreker
Sessie 8. Actualiteiten secundaire aansprakelijkheid

Steeds vaker worden partijen aangesproken tot vergoeding van schade die primair door een ander is veroorzaakt. Zo’n ‘secundaire partij’ wordt dan verweten het schadeveroorzakende handelen van de primaire partij niet voorkomen te hebben. Een bekend voorbeeld is het schietincident in Alphen aan den Rijn, waarbij de politie tot aan de Hoge Raad aansprakelijk werd gesteld voor het verstrekken van de wapenvergunning. Actuele secundaire aansprakelijkheidsvragen spelen bij bijvoorbeeld diverse (drillrap)gerelateerde steekincidenten, seksueel grensoverschrijdend gedrag en ontsnapte en (vervolgens) schadeveroorzakende TBS-ers.

Kirsten gaat aan de hand van de actualiteit nader in op de definitie van secundaire aansprakelijkheid en geeft tips hoe hier in de praktijk mee om te gaan.

-
-
Sessie 1. Experience- en innovatieplein

Verschillende innovatieve partijen laten je als deelnemer zélf ervaren hoe het is om een hulpmiddel nodig te hebben, of dit te gebruiken. En dat voorkomen beter is dan genezen, ontdek je zelf door in de rijsimulator de impact van afleiding te ervaren.

1. Rij jij veilig?
Vias academy
De rijsimulator maakt het mogelijk om echte rijomstandigheden na te bootsen en de risico's en gevaren in het verkeer te benadrukken. Neem plaats achter het stuur en ervaar het zelf! Vias academy biedt oplossingen gericht op het verbeteren van verkeersveiligheid.

2. Innovatief herstel bij rug- en nekklachten
DBC - Geluk bij een ongeval
Is de snelle inzet van een hersteltraject bij dreigend langdurige rug- en nekklachten innovatief? Ja, want de effecten zijn groot én de innovaties staan niet stil. Zo is virtual reality (VR) een uitstekend hulpmiddel bij het oplossen van (lage) rug- en nekklachten. VR leidt af, daagt uit en is veilig onder begeleiding en thuis te doen. We dagen je in onze stand uit om de VR te ervaren en om een oog- en balansparcours te doen. Er valt iets te winnen!

3. Weer in balans
Trivium advies
Als je door een ongeluk niet meer kan lopen is dat enorm ingrijpend. Een cliënt van Trivium advies deelt haar verhaal hoe zij eindelijk weer de balans heeft gevonden in haar leven. Wat is er mogelijk met hulp(middelen)?

4. Met zorg hulp verzorgen
MetZorg
Geen mens, situatie of beperking is hetzelfde. Hoe vind je samen met alle betrokken partijen de (maatwerk) oplossing? En welke hulpmiddelen passen daarbij? Ton Kolkman van MetZorg deelt graag zijn ervaringen. Ook krijg je de mogelijkheid zelf een aangepaste fiets te gebruiken.

5. Praktische ondersteuning door technologie en apps
Kenniscentrum AKC
Hoe kan je via verschillende technologische toepassingen en apps worden ondersteund in je dagelijkse leven en werk als je te maken hebt met een beperking? Vanuit AKC laten we zien wat er allemaal al mogelijk is via de functionaliteiten op je telefoon en laten we je ervaren wat toegankelijke technologie voor verschil kan maken.

6. Niet opgeven, maar samen overwinnen!
JVG Trainingscentrum
Onze visie is gebaseerd op de overtuiging dat de ontwikkeling van mensen met niet-aangeboren hersenletsel niet mag stoppen na een revalidatieperiode. Stilstand betekent voor hen letterlijk achteruitgang.?
Daarom sluit een trainingscentrum perfect aan op de cyclus van herstel die zij doormaken. We erkennen de grote behoefte van deze mensen aan zingeving, een relevante rol in de maatschappij en het streven naar levensgeluk.
De basis van persoonlijke ontwikkeling ligt in fysieke en mentale training van de deelnemers. Onze aanpak kan leiden tot regulier werk, werkbegeleidingsplekken of leer-/werktrajecten.

7.
Experience data

8. Een toegankelijke digitale werkplek!
Babbage
Wij helpen mensen met een motorische of visuele beperking weer efficiënt te werken met de computer. Dankzij onze hulpmiddelen en trainingen zorgen we ervoor dat een motorische of visuele beperking optimaal gecompenseerd wordt. We begeleiden dit proces van A tot Z. Dit doen we door eerst te onderzoeken welk hulpmiddel het beste bij de situatie past en vervolgens kijken we hoe dit het beste kunnen implementeren binnen de werkomgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga zeker met ons in gesprek!

9.
Simplifai

Sessie 2. Fraude

Wat doe je bij een vermoeden van fraude? De Gedragscode Persoonlijk Onderzoek is inmiddels niet meer van toepassing en de AVG is bij fraudeonderzoek ook een beperkende factor. Wanneer kan je als verzekeraar nog wel overgaan tot persoonlijk onderzoek en welke consequenties kunnen verbonden worden aan de uitkomsten van dat onderzoek? Verder gaan Petra en Chris in op recente rechtspraak over misstanden in de letselschadebranche.

Sessie 3. Zakelijk flirten

Hoge hakken? Zwoele blikken? En een intiem rendez-vous in het bedrijfsrestaurant…

Het ligt een tikje anders: zakelijk flirten gaat over je gunfactor, over verbinden en over sprankelende, goede relaties. Het maakt dat je je zaken makkelijker voor elkaar krijgt: het vertrouwen van een client, onderhandelen, samenwerken of een goede sfeer in je team.

Spreker
Sessie 4. Contact; belangrijk voor slachtoffer én veroorzaker!

Het is geen onbekend verschijnsel in de verkeersaansprakelijkheidspraktijk: slachtoffers die hun verontwaardiging uiten over het feit dat de ongevalsveroorzaker nooit iets van zich heeft laten horen. Recent onderzoek naar ervaringen van veroorzakers laat zien dat ook bij hen een behoefte aan contact kan leven. Dat kan de ongevalsbetrokkenen helpen in de verwerking van de ongevalservaring. De sprekers, alle drie betrokken bij het project ‘Herstelbemiddeling’ van De Letselschade Raad, illustreren aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe waardevol contact kan zijn en hoe letselschadeprofessionals hierin een rol kunnen spelen. Want er is een wereld te winnen met het stimuleren van slachtoffer-veroorzakercontact.

Sessie 5. Getuigenbewijs

Hoe goed zijn herinneringen van getuigen? Allerlei factoren kunnen de accuraatheid van getuigenverklaringen aantasten. Welke vervormingen kunnen ontstaan en zorgen voor een minder accuraat beeld van de werkelijkheid? Dit alles heeft te maken met de wijze waarop mensen waarnemen en hoe de getuigen dit in hun geheugen opslaan en verwerken. Maar ook de omstandigheden, de tijdsduur en de beïnvloeding van getuigen van buitenaf spelen een rol.

Sessie 6. PTSS

Mensen die een schokkende gebeurtenis in hun leven niet of nauwelijks kunnen verwerken, krijgen vaak last van allerlei klachten. Zoals herbeleving, nachtmerries en/of gevoelens van angst en vervreemding. Wanneer spreken we bij deze klachten van PTSS en hoe ga je om met een cliënt die deze klachten heeft? Het is van belang om te weten waar je op moet letten bij deze stoornis én welke specifieke juridische aandachtspunten er aan de orde kunnen zijn.

Sessie 7. Effectief communiceren met je tegenpool Vol

Soms loopt een gesprek niet zoals je verwacht. Er is niets terechtgekomen van wat je je had voorgenomen te bespreken omdat het gesprek een vervelende of onverwachte wending kreeg. Je collega, of je client ligt dwars en daar baal je van. Je bent teleurgesteld, of misschien zelfs wel boos. Hoe moet dat nu verder?

Judith geeft je op haar eigen nuchtere en zeer inspirerende wijze handvatten om meer inzicht in dergelijke situaties te krijgen. Meer inzicht in je eigen belangen en die van de ander. Dat helpt om de balans terug te vinden!

Spreker
Sessie 8. Actualiteiten secundaire aansprakelijkheid

Steeds vaker worden partijen aangesproken tot vergoeding van schade die primair door een ander is veroorzaakt. Zo’n ‘secundaire partij’ wordt dan verweten het schadeveroorzakende handelen van de primaire partij niet voorkomen te hebben. Een bekend voorbeeld is het schietincident in Alphen aan den Rijn, waarbij de politie tot aan de Hoge Raad aansprakelijk werd gesteld voor het verstrekken van de wapenvergunning. Actuele secundaire aansprakelijkheidsvragen spelen bij bijvoorbeeld diverse (drillrap)gerelateerde steekincidenten, seksueel grensoverschrijdend gedrag en ontsnapte en (vervolgens) schadeveroorzakende TBS-ers.

Kirsten gaat aan de hand van de actualiteit nader in op de definitie van secundaire aansprakelijkheid en geeft tips hoe hier in de praktijk mee om te gaan.

-
-

Paul Smit studeerde af op ‘de evolutie van het menselijk bewustzijn’ en schreef 14 boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap. In zijn afsluiting van de dag geeft hij zijn visie op hoe AI ons kan ondersteunen om ons werk te vereenvoudigen en de werkdruk te verlichten. Wat steeds belangrijker gaat worden, zijn onze typisch menselijke eigenschappen, zoals het ervaren van verbinding en vertrouwen, onze wendbaarheid en het ervaren van werkplezier. Met zijn unieke combinatie van humor, interactie en neurowetenschappelijke inzichten, geeft Paul een inkijk in AI & ons brein.

Spreker
-
Spreker
-
Sprekers

mr. Judith Bos

Internationaal gecertificeerd trainer in Geweldloze communicatie, MfN-registermediator, jurist
Accent Mediation Groningen

mr. Rosa Jansen MPA

Voorzitter Raad van Bestuur, Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling
Slachtofferhulp Nederland

Marijke Uithol

GZ- psycholoog NIP | Kinder- & Jeugd | EMDR-therapeut Europe Practitioner
Psychologiepraktijk Marijke Uithol
Bestemd voor
  • Schadebehandelaars, schaderegelaars en managers
  • Juristen bij (rechtsbijstand)verzekeraars
  • Advocaten
  • Mediators
  • Medisch adviseurs en verzekeringsartsen
  • Arbeidsdeskundigen
Data & Locatie
Theater en Congrescentrum Orpheus
Theater en Congrescentrum Orpheus

Churchillplein 1
Apeldoorn 7314 BZ
Nederland

PARKEREN

Orpheus heeft twee parkeergarages op loopafstand: Orpheus en Museum Centrum. Beiden zijn dankzij een lift geschikt voor mindervalide gasten en rolstoelgebruikers. De garages zijn zeven dagen per week en vierentwintig uur per geopend en voorzien van camerabewaking.

Voor minder validen zijn er tevens enkele Parkeervakken bij ingang Zuid van Orpheus, aan Amphion.

LET OP! Vanaf 09.30 uur kunnen wij niet garanderen dat er voldoende ruimte is in Parkeergarage Orpheus, u kunt uitwijken naar Parkeergarage Museum Centrum.

Orpheus heeft een eigen ondergrondse parkeergarage naast het pand, hier kunt u parkeren en krijgt u achteraf een uitrijkaart van ons. Mocht de parkeergarage onverhoopt vol staan, dan kunt u ook nog parkeren in de openbare parkeergarage Museum Centrum op 10 minuten loopafstand. Ook bij late aankomst adviseren wij u om het eerst te proberen bij Orpheus, waar in principe voldoende plek is. Voor de parkeergarage Museum Centrum zijn helaas geen uitrijkaarten beschikbaar, maar kunt u de kosten achteraf bij ons declareren.

VOOR HET NAVIGATIESYSTEEM

Wij bevelen de volgende parkeergarages aan, waarvoor wij ook een uitrijkaart kunnen verstrekken:

Kies voor uw navigatiesysteem het adres van de Parkeergarage Orpheus of Museum Centrum:

Parkeergarage Orpheus (420 plaatsen, twee minuten lopen)

Soerenseweg 10, Apeldoorn (7314 CD)

Parkeergarage Museum Centrum (700 plaatsen, vijf minuten lopen)

Roggestraat 133, Apeldoorn (7311 CC)

ROUTEBESCHRIJVING PER AUTO RICHTING ORPHEUS

Vanuit Amersfoort A1

Op A1 afslag 18-Kootwijk, borden volgend richting Paleis t Loo en de Apenheul. Ga op de rotonde 1e afslag rechts en volg de Amersfoortseweg richting Paleis t Loo.

Bij Paleis t Loo schuin rechtdoor, doorgaande weg, Loolaan, volgen. Na paar honderd meter bij eerstvolgende kruising bij de Grote Kerk rechtsaf slaan, de Soerenseweg op. De parkeergarage bij Orpheus ligt aan uw linkerhand.

Vanuit Arnhem A50

Op A50 afslag 22-Hoenderloo/Beekbergen volgen richting Apeldoorn. Alsmaar de weg vervolgen over Arnhemseweg richting centrum en Koning Stadhouderlaan. Na de spoorwegondergang ook rechtdoor, langs Centraal Beheer Achmea. Aan het einde van de weg linksaf de Vosselmanstraat op, daarna weg vervolgen. Bij 2e kruising op Vosselmanstraat linksaf, de Soerenseweg op. De parkeergarage bij Orpheus ligt aan uw linkerhand.

Vanuit Deventer A1

Op A1 afslag 21-Voorst nemen, richting Apeldoorn. Achtereenvolgens volgt u de Zutphensestraat en Deventerstraat Apeldoorn in. Na oversteek van het Apeldoorns Kanaal, komt u bij de kruising voor het gemeentehuis, waar u rechtsaf slaat, de Regentesselaan op. Doorgaand verkeer volgen, langs Oranjepark. Na Oranjepark eerstvolgende mogelijkheid linksaf, de Canadalaan op. Daarna de grote kruising rechtover steken, naar de Soerenseweg. De parkeergarage bij Orpheus ligt aan uw linkerhand.

Vanuit Zwolle A50

Op A50 neemt u afslag 25-Apeldoorn Noord en houdt rechts aan richting Apeldoorn / Paleis t Loo / Apenheul. Bij Apeldoorns Kanaal Noord de weg vervolgen schuin rechts op Anklaarseweg. Bij T-splitsing linksaf de Zwolseweg op. Bij Paleis t Loo slaat u linksaf naar de Loolaan. Na paar honderd meter bij eerstvolgende kruising bij de Grote Kerk rechtsaf slaan, de Soerenseweg op. De parkeergarage bij Orpheus ligt aan uw linkerhand.

ROUTEBESCHRIJVING NAAR OVERIGE PARKEERMOGELIJKHEDEN

Komende vanaf parkeergarage Orpheus:

Naar Parkeergarage Museum Centrum:

Rij (terug) naar het kruispunt bij de Grote Kerk (u heeft dan de Kerk voor u, Chinees restaurant aan uw linkerhand, en Orpheus aan uw rechterhand). Sla rechtsaf en volg de borden Museum. Voorbij het politiebureau links aan houden. Na de brandweerkazerne linksaf.

Looproute naar Orpheus: Wanneer u vanuit de parkeergarage komt, gaat u linksaf op de Roggestraat en volgt u de zwarte bordjes richting Orpheus.

Naar Parkeergarage Marktplein:

Rij (terug) naar het kruispunt bij de Grote Kerk (u heeft dan de Kerk voor u, Chinees restaurant aan uw linkerhand, en Orpheus aan uw rechterhand). Steek rechtdoor het kruispunt over. Aan het einde van deze weg komt u bij het Stadhuis waaronder parkeergarage Marktplein gelegen is.

ROUTEBESCHRIJVING PER OPENBAAR VERVOER RICHTING ORPHEUS.

In de buurt van Orpheus bevinden zich diverse bushaltes. Vanaf busstation / treinstation Apeldoorn doet u ongeveer 5 minuten over de reis naar een halte in de directe omgeving van Congrescentrum Orpheus. Kijk op www.9292.nl voor actuele reistijden voor het openbaar vervoer.

Lopend

Vanaf het station NS loopt u (met het station achter u) linksaf langs het spoor. U loopt met de bocht mee door de Hoofdstraat. Dit is de winkelstraat van Apeldoorn, deze straat loopt u helemaal af. Ook aan het einde van het Caterplein wanneer de weg overloopt in de Vosselmanstraat, loopt u rechtdoor, Schouwburg en Congrescentrum Orpheus treft u aan uw linkerhand. De looptijd bedraagt ca. 20 minuten.

Taxi Centrale Apeldoorn Tel.: 055-541 34 13

Tarieven

Deelnemerstarief

€ 509,00 excl. BTW per persoon.

Ticketinformatie
€ 509,- per persoon.
€ 499,- per persoon bij gelijktijdige aanmelding van twee of meer collega’s uit dezelfde organisatie.

Voor medewerkers van de in het Platform Personenschade van het Verbond van Verzekeraars deelnemende (aansprakelijkheid)verzekeraars, expertisebureaus en ‘huis’advocaten, gelden de volgende tarieven:
€ 349,- per persoon*.
€ 339,- per persoon bij gelijktijdige aanmelding van twee of meer collega’s uit dezelfde organisatie*.
*korting uitsluitend geldig bij aanmelding via deze website

Alle bedragen zijn exclusief BTW en inclusief koffie/thee/lunch/aperitief en (digitaal) documentatiemateriaal.

Annulering

Voor annulering kunt u onze voorwaarden raadplegen.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.