Marijke Uithol

GZ- psycholoog NIP | Kinder- & Jeugd | EMDR-therapeut Europe Practitioner
Psychologiepraktijk Marijke Uithol

Marijke Uithol is GZ-psycholoog NIP / Kinder & Jeugd en EMDR therapeut. Als psycholoog heeft zij sinds 2008 ervaring opgebouwd in het behandelen van mensen met psychische klachten, met name als het gaat om angst, trauma en rouw. Zij is geschoold in Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, Schematherapie, Systeemtherapie en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Marijke werkt met haar team vanuit haar eigen praktijk in Bodegraven en behandelt zowel kinderen als volwassenen met uiteenlopende klachten. Haar werkwijze is oplossingsgericht en zij maakt gebruik van motiverende gespreksvoering.

Marijke: “Ik ben een groot voorstander van de beweging ‘Nieuwe ggz’ van o.a. Jim van Os, die niet uitgaat van diagnoses en hokjes-denken, maar waarin de volgende vragen centraal staan:

  1. Wat is er met je gebeurd?

  2. Wat is lastig voor je en wat gaat je goed af?

  3. Waar wil je naar toe?

  4. Wat heb je nodig?

    Vind je dit lastige vragen? Ik help je!”

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.