studiedag kerckebosch

Tuchtrecht in de gezondheidszorg

Specialisatie
Cursus op locatie
In bedrijf
Locatie centraal in het land

Deze verdiepingscursus is bedoeld voor juristen die in hun beroepspraktijk ervaring hebben met tuchtrecht in de gezondheidszorg en behoefte hebben aan een cursus "tuchtrecht voor gevorderden". Vanuit de ervaring van beide docenten wordt u meegenomen in de praktijk van het tuchtrecht.

Onderwerpen die centraal staan zijn:

 • Formele aspecten van het tuchtrecht en tips
 • Procesrechtelijke aspecten in de tuchtprocedure en tips
 • De tuchtnormen in de praktijk
 • Praktijkvoorbeelden: ook voorbeelden door u zelf ingebracht!

Drie redenen waarom u deze verdiepingscursus niet mag missen:

 1. Diepgaande bespreking van opmerkelijke jurisprudentie: materieel en formeel
 2. In één middag op de hoogte van bijzonderheden en leerpunten uit tuchtzaken
 3. Interactieve behandeling van casuïstiek

Verdieping en casusbehandeling
In deze cursus wordt het tuchtrecht op verdiepende wijze besproken. De onderwerpen van de cursus worden ontleend aan de ontwikkelingen in het tuchtrecht en trends in de tuchtrechtelijke jurisprudentie. Er wordt stilgestaan bij formele, procesrechtelijke aspecten en materieelrechtelijke onderwerpen aan de hand van (recente) tuchtuitspraken.

Tips en handvatten voor de praktijk
U krijgt tips en handvatten om de verschillende procedures zo goed mogelijk te doorlopen. Naast presentaties door de docenten gaat u ook zelf aan de slag met de bespreking van opmerkelijke uitspraken, casus en praktijkdilemma´s.

Doelgroep
De cursus is bestemd voor de jurist die ervaring heeft met tuchtrecht in de gezondheidszorg en behoefte heeft aan verdieping. Deelnemers beschikken over basiskennis van de tuchtprocedure en het doel van het tuchtrecht.

Breng uw eigen casus in
Het is nadrukkelijk de bedoeling dat deelnemers voorafgaand aan de cursus zelf vragen en casuïstiek inbrengen, zodat de cursus aansluit bij uw behoefte en interactie plaatsvindt. U kunt uw casus en vragen sturen naar:?klantenservice@kerckebosch.nl

Accreditatie/PE-punten
Programma
-
-
-
-
 • De tuchtnormen in de praktijk
 • Procestactiek en -strategie
-
-

Tuchtrecht in de praktijk aan de hand van casus

Sprekers
Bestemd voor

Deze cursus (academisch niveau) is bestemd voor advocaten, leden rechterlijke macht en juristen werkzaam bij:

 • Zorginstellingen
 • Letselschadebureaus
 • (Aansprakelijkheids)verzekeraars
 • Rechtsbijstandsverzekeraars
 • Juridische adviesbureaus in de zorg

N.B. Basiskennis van het tuchtrecht in de zorg wordt verondersteld

Data & Locatie
Tarieven

Deelnemerstarief

€ 495,00 excl. BTW per persoon.

€ 395,00 excl. BTW per persoon bij gelijktijdige aanmelding van twee of meer deelnemers uit een en dezelfde organisatie. U ontvangt één factuur voor alle deelnemers.

Inclusief digitaal documentatiemateriaal.

NIEUW Cursusabonnement persoonlijk of kantoor
Wilt u zelf of met uw kantoorgenoten meerdere bijeenkomsten van Studiecentrum Kerckebosch volgen tegen voordelige tarieven? Sluit dan nu een persoonlijk of kantoorabonnement af. We hebben vier verschillende abonnementen samengesteld. Bekijk hier het aanbod.

Annulering

Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75,00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.