Fraudeonderzoek op internet

Fraudeonderzoek op internet

On Demand college
In bedrijf
Direct beschikbaar
Online Leeromgeving

U leert onder andere over de start, opbouw en juridische kaders van een onderzoek met gebruik van open bronnen.

Welke informatie biedt het internet? Hoe kan men fraude signaleren en onderzoeken met behulp van openbare bronnen? Hoe analyseert u deze openbaar beschikbare informatie met o.a. foto’s, video’s en social media? Aan de hand van een casus behandelen we mogelijkheden, technieken en beperkingen.

We behandelen o.a. de volgende onderwerpen:

 • Fraude signaleren met openbare bronnen
 • Analyse van o.a. social media, foto’s, video’s en andere openbaar beschikbare bronnen
 • Opzet en juridisch kader van het onderzoek
 • Mogelijkheden en technieken
 • Valkuilen en tips

U leert:

 • De start, opbouw en juridische kaders van een onderzoek met gebruik van open bronnen
 • Het gebruik van beschikbare openbare bronnen
 • Welke heb je nodig en hoe gebruik je die in de praktijk
Accreditatie/PE-punten

NOvA 3.00 PO-punten

Nederlandse Orde van Advocaten

3 PO (2 PO-punten voor de online bijeenkomst +1 extra PO-punt bij het slagen van de afsluitende toets in de online leeromgeving)

Programma

Tijdsbesteding: 2-3 uur

Blok I

 • Intro: Faude en open bronnen, wat kan je ermee?
 • Start, opbouw en juridisch kader bij internet onderzoek

Blok II

 • Casus en opbouw van de casus bespreking
 • Welke bronnen pas je toe
Sprekers
Bestemd voor

Private sector:
(fraude)onderzoekers, (project)managers en professionals veiligheid, juridische zaken en compliance; alsmede in-house counsels, waaronder bedrijfsjuristen

Publieke sector:
onderzoekers, toezichthouders, inspecteurs en opsporingsambtenaren, belast met FEC/fraudeonderzoek, alsmede leden OM en ZM

en

Adviseurs:
specialisten op het gebied van fraude/FEC, waaronder accountants, consultants, advocaten en andere financieel-forensisch deskundigen.

Data & Locatie
Direct beschikbaar
Online Leeromgeving

Werkwijze On Demand college
Na aanschaf van een On Demand college kunt u de video direct kijken of op een later moment wanneer het u uitkomt. De tijdsbesteding per college is 2 tot 3 uur.

Het college wordt aangeboden via de besloten, beveiligde leeromgeving van Kerckebosch. In de omgeving is ook aanwezigheidsregistratie geregeld en kan de stof getoetst worden. Dit is van belang bij sommige colleges waar punten en certificaten worden behaald.

In de leeromgeving kunt u ook, indien beschikbaar, het cursusmateriaal (de handout en voorbeelden) en extra lesststof bekijken.

Tarieven

Deelnemerstarief

€ 199,00 excl. BTW per persoon.

Extra voordelige collegepakketten
Wilt u meer colleges volgen of meerdere collega’s aanmelden voor dezelfde colleges? Bij gelijktijdige afname (in één bestelling) van meerdere colleges kunt u profiteren van extra voordelige tarieven! Onderaan deze pagina vind u de aangeboden collegepakketten. Ga voor nog meer informatie naar de On Demand colleges actiepagina.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.