In de meeste langlopende letselschadezaken komen arbeidsrechtelijke vraagstukken voor. Zo kan de werknemer te maken krijgen met een loonstop, verzuimbeleid, einde dienstverband of een geschil met de bedrijfsarts over de mate van arbeidsongeschiktheid. Maar ook in andere zin speelt het arbeidsrecht en de Arboregelgeving een belangrijke rol. Zo zijn werkgevers op basis van het Arbeidsomstandighedenbesluit verplicht de risico’s van de werkzaamheden in kaart te brengen. Denk aan de mate van blootstelling aan gevaarlijke stoffen, het aantal decibel, lichaamstrillingen etc. Daarnaast zijn er verplichtingen tot het opmaken van een ongevalsrapport of een melding van een beroepsziekte. Deze informatie op basis van de Arboregelgeving is van grote waarde in het aansprakelijkheidsrecht. Hoe verzamel en gebruik je deze belangrijke informatie in de letselschadepraktijk en hoe doe je daar je voordeel mee? Daarover vertelt FNV-advocaat Daphne van Doorn.
Lees het volledige interview op Letselschade.nu.
Studiecentrum Kerckebosch is kennispartner van het platform Letselschade.NU. In die hoedanigheid publiceren wij (inhoudelijke) interviews met experts uit het vak die tevens als spreker een bijdrage leveren aan onze bijeenkomsten.
De invloed van arboregelgeving op de letselschadepraktijk: ‘de RI&E biedt een schat aan informatie voor de schuldvraag bij arbeidsongevallen en beroepsziekten’
Personenschade / Letselschade
Artikel