Wat u moet weten over de RI&E

Wat u moet weten over de RI&E

Training
In bedrijf
Locatie nog niet bekend

Abonnees op Arbeidsveiligheid.net, Werk & Veiligheid en VCAnieuws.nl ontvangen 10% korting op het standaard deelnemerstarief.

Lees meer
Accreditatie/PE-punten
Programma

vrijdag 1 november 2019

-
-

Begrippen gevaar, risico, veiligheidscultuur, redelijkerwijsprincipe, directe en uitgestelde effecten, techniek, organisatie en gedrag, basisrisicofactoren. Verschil tussen de direct aan te pakken gevaren en zaken die in een plan van aanpak gefaseerd mogen worden uitgevoerd.

-

Plaats van de RI&E in het veiligheidsmanagementsysteem binnen het bedrijf. Soorten risico-inventarisaties. De koppeling met de arbocatalogi en de branche-RI&E. De relatie met ongevallenanalyses. De R&IE inzetten als positief instrument i.p.v. als verplicht nummer. Hoe de RI&E uit te voeren via een stappenplan?

-
-
-
-

Bij elke stap is een aantal valkuilen aan te wijzen. Op deze valkuilen wordt ingegaan en hoe deze zijn te voorkómen. Onderlinge praktijkervaringen worden uitgewisseld.

-

Oefenen aan de hand van wegingsmodellen in het juist inschatten van de grootte van het risico. Dit om een goed onderbouwd advies te geven over het wel of niet nemen.

-
Sprekers
Bestemd voor
  • Preventiemedewerkers
  • Veiligheidskundigen
  • Arbocoördinatoren
  • Consultants die RI&E’s uitvoeren en toetsen
Data & Locatie
Tarieven

Deelnemerstarief

€ 450,00 excl. BTW per persoon.

Inclusief koffie/thee/ lunch/aperitief en (digitaal) documentatie materiaal.

Bent u abonnee op een van onderstaande platformen dan ontvangt u 10% korting. Gebruik bij uw aanmelding de kortingscode: VT17AB10 (uitgezonderd proefabonnees).

  • Arbeidsveiligheid.net
  • VCAnieuws.nl
  • Werk & Veiligheid

Annulering

Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Kerckebosch.nl maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van bezoekersgedrag. Door verder te gaan op de website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.