Een groot deel van de mensen met schulden vindt pas relatief laat de weg naar de hulpverlening. Dit betekent vaak dat problemen zijn opgelopen en moeilijker zijn op te lossen. De afgelopen jaren hebben gemeenten daarom veel geld geïnvesteerd in het eerder bereiken van inwoners met schulden en in de verbetering van de ondersteuning die zij ontvangen.

In het onderzoek ‘Eerder uit de schulden: wat werkt?’ is gekeken naar het bereik en de effectiviteit van interventies voor mensen met betalingsachterstanden. Wat maakt dat een interventie wel of niet werkt? 

De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek presenteren we tijdens het gratis webinar ‘Eerder uit de schulden' op woensdag 29 mei van 13.00 – 13.45 uur.

Het onderzoek ‘Eerder uit de schulden: wat werkt?’ is uitgevoerd door een breed consortium van kennisinstituten en gefinancierd door NWO.

Wat kun je verwachten van het webinar? 

 • De belangrijkste uitkomsten van 4 jaar onderzoek naar bereik en effectiviteit van interventies voor mensen met betalingsachterstanden
 • Wat werkt op het gebied van vroegsignalering, voorkomen van uitval in de instroomfase, jongeren en samenwerking met ketenpartners? (toegespitst op de eerste 2 onderwerpen)
 • De mogelijkheid om vooraf vragen in te sturen (de meestgestelde vragen komen aan de orde)

Spreker

dr. Tamara Madern, Lector Schuldpreventie en Vroegsignalering en Directeur Instituut voor Recht, Hogeschool Utrecht.

Organisatie

Kerckebosch Studiecentrum i.s.m. Hogeschool Utrecht
 

PS. Mocht je die dag en tijd verhinderd zijn, niet getreurd: schrijf je toch in om de opname van het webinar automatisch in je e-mail te ontvangen. 

Najaar themadag

In het najaar organiseren we een themadag over bovenstande thematiek. Op deze themadag bespreken we uitgebreid op welke manier de uitkomsten uit het onderzoek de praktijk kunnen versterken. U kunt deelnemen aan verschillende deelsessies en ontvangt kennis over wat er werkt in schuldpreventie-activiteiten en concrete handvatten voor uw dagelijkse praktijk. Er is veel ruimte om samen met de onderzoekers in te gaan op wat dit betekent in uw context en welke elementen bij uw organisatie van toepassing kunnen zijn. We zullen u hiervan op de hoogte houden.

________________________________________________________

 

Veelgestelde vragen over de techniek

 • Hoe kan ik het webinar bekijken?
  Het webinar is te volgen via Vimeo. Na aanmelding ontvang je per e-mail een link naar de juiste pagina op Vimeo.  
 • Ik weet niet zeker of ik Vimeo kan gebruiken op mij computer
  Je kunt je computer en verbinding testen door een willekeurige andere Vimeo-video te bekijken, bijvoorbeeld deze: https://vimeo.com/185824900
 • De testlink doet het niet!
  - Controleer je internetverbinding
  - Gebruik een kabel in plaats van WiFi
  - Controleer of je geluid aanstaat en zet het volume hoger
 • Ik gebruik een bedrijfslaptop, kan het daar aan liggen dat het niet werkt?
  Vraag je systeembeheerder om verbinding met de volgende domeinen toe te staan:
  - .vimeo.com
  - .vimeocdn.com
  - .google.com
  - .pndsn.com
  - .googleapis.com
  - .firebaseio.com