Kennispakket Re-integratie bij ziekte en arbeidsongeschiktheid

Kennispakket Re-integratie bij ziekte en arbeidsongeschiktheid

Alles wat je als professional op het gebied van HR en/of Arbo moet weten over re-integratie van een werknemer bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Een zieke werknemer. Elke organisatie heeft daar mee te maken. Vervelend voor alle partijen, maar stilzitten is geen optie. Je moet hier samen mee aan de slag! Een goed verzuimbeleid en voldoende kennis van wet- en regelgeving zijn de basis voor het kunnen uitvoeren van de re-integratie.

Met dit kennispakket (samengesteld i.s.m. Saskia Lang, advocaat arbeidsrecht) heb je alle kennis voorhanden om hier op de juiste manier invulling aan te geven. De producten zijn ook los verkrijgbaar, maar bij afname van het kennispakket profiteer je van 15% korting. De totaalprijs van de losse producten is €783,00. De pakketprijs is €665,55.

Wat zit er in het pakket?

- Webinar (opname)
Re-integratie bij ziekte en arbeidsongeschiktheid; vragen uit de praktijk

Je krijgt antwoord op een aantal veelgestelde vragen (eerder ingezonden door vakgenoten) en we behandelen enkele belangrijke aandachtspunten voor de praktijk.

Duur: 30 minuten

- On Demand college
Re-integratie bij ziekte en arbeidsongeschiktheid; het stappenplan

Je leert aan de hand van een 16-stappenplan de verschillende wetten en regels kennen waar je je aan moet houden bij re-integratie van een zieke werknemer. We beantwoorden onder andere de volgende vragen:

  • Wat mag je wel en niet vragen bij een ziektemelding?
  • Wat houdt het tweede spoor in en waarom moet je hier op tijd mee beginnen?
  • Wat zijn de aandachtspunten bij een vaststellingsovereenkomst?

Meer informatie en inhoud >

Duur: 150 minuten

- On Demand college
Arbeidsconflict en ziekte; het stappenplan

Een arbeidsconflict wil je liever voorkomen, maar soms gaat het toch mis. Hoe ga je daar mee om? En wat als de werknemer zich dan ook ziekmeldt? Aan de hand van een 15-stappenplan ontvang je alle noodzakelijke kennis en antwoorden. We beantwoorden onder andere de volgende vragen:

  • Welke wettelijke verplichtingen zijn er bij een arbeidsconflict?
  • Hoe stel je een plan van aanpak op om preventief en (pro) actief te handelen tegen een arbeidsconflict?
  • Wat komt er bij het einde van het arbeidsovereenkomst kijken?

Meer informatie en inhoud >

Duur: 150 minuten

- Live training
Re-integratie van de zieke werknemer

In deze training gaan we de de verdieping in! Centraal staat de aanpak in de praktijk. We bespreken de belangrijkste onderwerpen aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden en stellingen. We doen oefeningen en er is ruimte voor discussie. Ook heb je de mogelijkheid om vragen uit je eigen praktijk in te brengen. Kortom; een actieve training!

Na het volgen van deze training:

  • Weet je hoe je zelf de regie kunt houden
  • Kun je het verzuimbeleid vormgeven en uitvoeren
  • Weet je hoe je kunt omgaan met het proces van re-integratie
  • Ben je op de hoogte van de ontslagmogelijkheden bij een zieke werknemer

Meer informatie en programma >

Duur: 255 minuten (ochtend)
Datum: je kunt kiezen uit 28 mei 2024 (online) of 2 oktober 2024 (Veenendaal)

EXTRA
Drie podcastafleveringen van de podcast 'Wijs op de werkvloer'
1). 'Het tweede spoor' - Wat wordt er verstaan onder het tweede spoor en is het belangrijk om hier al vroeg mee te beginnen? En hoe ziet dit proces eruit en wat zijn de gevolgen voor de werkgever? Saskia Lang in gesprek met geregistreerd loopbaanbegeleider met Joep Lochtenberg.
2). 'Overspannen door werkstress' - Wat is het verschil tussen werkstress, overspannenheid en de burn-out? En hoe voorkom je conflicten op de werkvloer? Saskia Lang in gesprek met bedrijfsarts Hans Dam.
3). 'Arbeidsconflict tussen werknemer en leidinggevende' - Hoe ga je om met arbeidsconflicten tussen werknemer en leidinggevend en wanneer kom je terecht bij een loopbaanbegeleider? Saskia Lang in gesprek met geregistreerd loopbaanbegeleider met Joep Lochtenberg.

Duur: 3x 20 minuten

€ 665,55
excl. BTW

Hulp nodig?
030 698 42 22 of klantenservice@kerckebosch.nl

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.