Zakboek BHV

Zakboek BHV

Praktisch zakboek als geheugensteun en informatiebron voor u en uw medewerkers!

Auteurs
Gerard de Groot MSc

Tweede herziene druk 2018. Het zakboek BHV geeft een bondige samenvatting van de belangrijkste BHV handelingen. In de ene helft vindt u de belangrijkste wetenswaardigheden voor het verlenen van spoedeisende hulp. Wat moet u doorgeven bij een 112-melding, hoe stelt u een juiste diagnose en hoe gebruikt u een AED? Het boek beschrijft de belangrijkste levensreddende handelingen met duidelijke foto’s en stroomschema’s. De andere helft opent met een 112-belscript voor het melden van een brand. Aan de hand van een stroomschema kunt u beslissen of u zelf kunt blussen of dat u moet ontruimen. Ook hier duidelijke instructies met foto’s.

Spoedeisende hulp verlenen of een brand bestrijden. Ook opgeleide BHV’ers maken dat maar zelden mee. Een goede opleiding en daarna regelmatig oefenen is de enige voorbereiding voor een noodsituatie. Maar wanneer het er echt op aankomt, is de situatie veel bedreigender dan de oefening en kunnen twijfels ontstaan over hoe te handelen. Een praktisch zakboek kan dan nuttig zijn als geheugensteun en informatiebron. Dat kan levens redden!

Deze 2e herziene druk in een 'nieuw jasje' is geactualiseerd naar de huidige stand van techniek en wetenschap.

Inhoudsopgave

Deel I
A. Onveilige situatie
B. Slachtoffers reageren
C. Bewusteloze slachtoffers
D. Géén ademhaling

Deel II
A. Brand achter een dichte deur
B. Situatie beoordelen
C. Veilig blussen
D. Ontruimen
E. Brandwonden

Doelgroep
Het zakboek BHV is geschreven voor opgeleide BHV’ers, maar ook niet-BHV’ers kunnen er in noodsituaties hun voordeel mee doen.

De inhoud is gebaseerd op de richtlijnen en uitgangspunten van de Nederlandse Reanimatieraad, de Hartstichting, NIBHV, Oranje Kruis en internationale organisaties. Over de praktijkbenadering van slachtoffers is geadviseerd door artsen van het AMC Amsterdam. Over de brandbenadering is geadviseerd door een wachtcommandant van de Brandweer en een BHV-opleider.

Staffelkorting
Bij afname van meerdere exemplaren bieden wij aantrekkelijke kortingen (vanaf 10 exemplaren 5% korting). Vraag vrijblijvend een offerte aan via klantenservice@kerckebosch.nl.

Meer weten over veilig werken: www.werkenveiligheid.nl

Tweede herziene druk 2018

Auteurs
€ 6,95
excl. BTW

Hulp nodig?
030 698 42 22 of klantenservice@kerckebosch.nl

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.