Hartelijk dank

 

Namens het gehele team van Kerckebosch willen we u nogmaals bedanken voor uw inzet! Hieronder vindt u een uitgebreide wijnnotitie van de wijn die u van ons heeft ontvangen.

Wij blijven graag met u in contact; mocht u naar aanleiding van onze samenwerking nog opmerkingen of suggesties hebben, dan horen we dat graag.

Proost en met vriendelijke groeten,

Team Kerckebosch

Wijn word ingeschonken

Wijnnotitie

EMOTIÓN GRENACHE ROSÉ
EMOTIÓN GRENACHE ROSÉ

Een prachtige zalmroze kleur met frisse tonen van klein rood fruit. De smaak is zeer fruitig met een fijne mineraliteit en heeft een intense afdronk.

Het wereldberoemde wijnhuis Badet-Clement uit Zuid-Frankrijk staat onder de bezielende leiding van het Bourgondische echtpaar Catherine Laurent Delauney. Het geheim achter de hoge kwaliteit van de Emotion wijnen schuilt in de rijke verscheidenheid van terroirs. De wijnen worden gemaakt met inachtneming van de karakteristieke kenmerken van de Languedoc.

WILLY BAUER – GRÜNER VELTLINER
WILLY BAUER – GRÜNER VELTLINER

Heldere, strogele kleur met een groene zweem, fris en jeugdig boeket met lichte aroma’s van citrus, appel en witte peper. De smaak is levendig en fris met lengte in de afdronk. 

De Oostenrijker Willy Bauer brengt samen met een aantal bevriende wijnboeren uit o.a. Niederösterreich (Grüner Veltliner) en Burgenland (Zweigelt) een aantal mooie wijnen op de markt. Hij is zelf verantwoordelijk voor de vinificatie en blending. Willy en zijn vrienden maken vooral wijnen die lekker drinkbaar en niet te hoog alcoholisch of te krachtig zijn. Zuiverheid, balans en fris fruit vinden zij heel belangrijk. De vinificatie gebeurt uitsluitend op INOX-tanks om zoveel mogelijk de frisheid van het fruit en de bergen te bewaren. 

DOMAINE MARTINOLLES – PINOT NOIR
DOMAINE MARTINOLLES – PINOT NOIR

De van oorsprong uit de Bourgogne afkomstige Pinot Noir-druif voelt zich helemaal thuis in de Pays d’Oc in het zuiden van Frankrijk. Deze wijn heeft een framboosrode kleur. In de neus lekker kersenfruit, naast een zwoele kruiderij. De smaak is mondvullend en licht, onthult steeds meer rood fruit, ondersteund door fijne tannines. 

Het Domaine Martinolles is gesitueerd in het lieflijke, heuvelachtige landschap rondom Saint-Hilaire nabij de stad Carcassonne. De wijnen zijn van hoge kwaliteit ‒ mede onder invloed van het mediterrane klimaat in combinatie met koele zeewind ‒ en bezitten een grote gelijkenis met de grands crus uit de Bourgogne. Bij het aanplanten van de wijngaarden, in de jaren zeventig van de vorige eeuw, werd gekozen voor klassieke druivenrassen die in het relatief koele klimaat uitstekend gedijen. 

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.