Praktijkboek Budgetcoaching
Inkijkexemplaar (150.55 kB)

Praktijkboek Budgetcoaching

coachen naar financieel gezond gedrag

Auteurs
drs. Jacomijn Kuiper

Deze 3e vernieuwde druk (4e herdruk) van het Praktijkboek Budgetcoaching is een praktische handleiding, geschreven voor financieel hulpverleners die klanten willen coachen naar financieel gezond gedrag. De vele voorbeelden die zijn opgenomen, zorgen voor directe verbinding met de praktijk.

Steeds meer mensen hebben moeite om financieel rond te komen. De oplossing is budgetteren, maar dat gaat niet vanzelf. Aan budgetcoaches en andere financieel hulpverleners de taak om te helpen het huishoudboekje niet alleen op orde te krijgen, maar ook op orde te houden. Daarmee wordt een grote verwachting neergelegd bij de budgetcoach. Want hoe zorg je ervoor dat je niet alleen bezig bent met het veranderen van het directe bestedingsgedrag van de klant, maar ook met gedragsverandering op lange termijn? Hoe bepaal je welke doelen een coachtraject heeft en hoe werk je hier naartoe? Hoe combineer je algemene coachingstheorieën met de praktijk van de budgetcoach?

Allemaal vragen die worden beantwoord in het Praktijkboek Budgetcoaching. Het is een praktische handleiding, geschreven voor financieel hulpverleners die klanten willen coachen naar financieel gezond gedrag. De vele voorbeelden die zijn opgenomen, zorgen voor directe verbinding met de praktijk. Omdat coachen meer is dan luisteren, reflecteren en vragen stellen, zijn er werkvormen, schema's en oefeningen opgenomen waarmee u direct aan de slag kunt.

In deze vernieuwde druk zijn alle laatste ontwikkelingen in de financiële hulpverlening opgenomen. Hierdoor blijft het boek prachtig aansluiten bij de werkpraktijk van de financiële hulpverlener.

Nieuw:
Wat is budgetcoaching en welke plaats neemt budgetcoaching in binnen de financiële dienstverlening? Hoe verhoudt budgetcoaching zich tot budgetbeheer en budgetbegeleiding? En welke visie wordt er gehanteerd op budgetcoaching. In het eerste deel van deze nieuwe edtie krijg je antwoord op deze vragen en ontdek je wat de positie van budgetcoaching is.

Vijf voordelen van dit boek:

  • U leert wat coaching is, welke rol u heeft als coach en hoe u vormgeeft aan een coachingsgesprek
  • Het boek bevat veel voorbeelden, zodat een directe verbinding ontstaat met de praktijk
  • Introspectievragen bieden ruimte tot ontwikkeling, zowel voor beginnend als ervaren coaches
  • Door het gehele boek zijn werkvormen opgenomen voor coaching
  • U ontvangt de 5 gouden regels voor een coach

Vanaf 10 exemplaren profiteert u al van staffelkorting. U kunt een offerte aanvragen via klantenservice(@)kerckebosch.nl.

Auteurs
€ 21,97
excl. BTW

Hulp nodig?
030 698 42 22 of klantenservice@kerckebosch.nl

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.