Pesten en agressie op het werk

Pesten en agressie op het werk

Het hele proces van ongewenst gedrag op de werkvloer

Auteurs
drs. C. Verschuren

Pesten en agressie op het werk bespreekt het hele proces van ongewenst gedrag op de werkvloer. Van het omgaan met agressie en pestgedrag, tot het hulp zoeken en aangifte doen. Ook gaat het in op oorzaken van sociale (on)veiligheid, wetgeving en beleid. Door middel van cijfers uit verschillende bedrijfstakken is te zien hoe vaak diverse situaties voorkomen.

Eén op de vijfwerkenden gaat dagelijks met lood in de schoenen naar het werk. Ze worden gepest, zijn slachtoffer van seksuele intimidatie, hebben een langlopend conflict of hebben te maken met geweld. De gevolgen daarvan zijn divers: werknemers raken gestrest, depressief of in een isolement.

Pesten en agressie op het werk is geschreven voor alle werknemers die te maken hebben met pesten en agressie, maar ook voor professionals die te maken hebben met pestsituaties in de werksfeer. Werknemers kunnen het boek gebruiken om meer te weten te komen over hun rechten en plichten. Bovendien kunnen ze door middel van de vele tips proberen grip te krijgen op de situatie en zo beter omgaan met pesters. Voor professionals, die vaak gespecialiseerd zijn in één gebied, is dit boek handig om een overzicht te krijgen van het hele proces en inzicht te krijgen in wat er in de spreekkamer van de medehulpverlener gebeurt.

Het verhaal is geïllustreerd met praktijkvoorbeelden waarin werknemers vertellen wat hen is overkomen en hoe zij de situatie aangepakt hebben.

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Sociale onveiligheid: van kwaad tot erger
 3. Wat doet pesten met je?
 4. Wat kun je zelf doen om gezonder en weerbaarder te worden?
 5. Hoe voorkom je dat de stresskermis op gang komt
 6. Omgaan met agressie en pestgedrag
 7. Hulp zoeken. Wat gebeurt er als je je hebt ziek gemeld?
 8. Conflicten op het werk
 9. Wetgevingskwesties
 10. Strafbare feiten
 11. Oorzaken sociale onveiligheid
 12. Beleid sociale veiligheid
 13. Sociale onveiligheid komt vaker voor dan je denkt

tekeningen in het boek © Peter van Straaten

Meer weten over agressie en pesten op het werk: www.werkenveiligheid.nl

Auteurs
€ 24,95
excl. BTW

Hulp nodig?
030 698 42 22 of klantenservice@kerckebosch.nl

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.