mr. Guido Roth

Advocaat/partner
Finnius Advocaten

Guido Roth heeft zich volledig toegelegd op het verlenen van bijstand bij (dreigende) financieelrechtelijke conflicten.
Hij heeft de afgelopen 20 jaar vele, uiteenlopende, marktpartijen bijgestaan bij onderzoeken door DNB en de AFM en door hen opgelegde maatregelen en sancties, zoals boetes, lasten onder dwangsom en aanwijzingen. Hij trad als advocaat op bij meerdere richtinggevende en spraakmakende handhavingszaken.
Guido bedient het brede spectrum van gereguleerde marktpartijen, variërend van banken, verzekeraars, en beleggingsinstellingen tot trustkantoren, pensioenfondsen en accountantsorganisaties. Daarnaast worden regelmatig bestuurders en commissarissen geadviseerd, ook met betrekking tot meer strategische kwesties.
Guido heeft bijzondere belangstelling voor en kennis van publicatiebesluiten, marktmisbruikzaken en de toetsing van functionarissen op geschiktheid en betrouwbaarheid door DNB en de AFM.
ERVARING
Guido startte zijn loopbaan bij de Autoriteit Financiële Markten waar hij 8 jaar werkzaam was als (senior) jurist. Daarna was hij als advocaat, respectievelijk partner en counsel verbonden aan Spigthoff, Simmons & Simmons en Jones Day.

https://finnius.com/teammembers/guido-roth/

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.