mr. David Schreuders

Advocaat/partner
Simmons & Simmons LLP

David is specialist op het gebied van financieel en economisch strafrecht en is een zeer ervaren raadsman op het gebied van ondernemingscriminaliteit. Behalve dat hij een uitstekende procesadvocaat is, is hij een sterk pleitbezorger voor de paraatheid van bedrijven en adviseert hij besturen over nalevingskwesties, ontwerpt of verbetert hij bedrijfsnalevingsprogramma's en voert hij interne onderzoeken uit voor proactieve herstelmaatregelen.

Hij heeft een zeer brede ervaring in witteboordencriminaliteit, in een breed scala van fraudezaken (waaronder complexe boekhouding, bankieren, effecten, milieu en belastingen), evenals in nalevings- en regelgevingskwesties voor bedrijven, bestuursleden of hoger management. Hij en zijn team hebben ook ervaring met het adviseren over bedrijfsbeleid, waaronder due diligence op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG), paraatheid op het gebied van cyberbeveiliging en weerbaarheid tegen cybercriminaliteit, anticorruptie, witwassen van geld, veiligheid en gezondheid en handelssancties. De praktijk van David is sterk internationaal georiënteerd en wordt gekenmerkt door multidisciplinaire aspecten van het recht.

David is partner in Amsterdam en werkt nauw samen met andere specialisten van Simmons & Simmons in binnen- en buitenland. Door de jaren heen heeft hij een groot internationaal netwerk van gespecialiseerde vakgenoten opgebouwd, waardoor hij de cliënt een optimale kennis en ervaring op hoog niveau kan bieden als er ook buiten zijn praktijk een groter werkterrein is.

David heeft meer dan 30 jaar ervaring in spraakmakende geschillen. Sinds 1998 is hij partner bij toonaangevende nationale (boutique) en internationale advocatenkantoren. David heeft een lange lijst publicaties op zijn naam staan ??en is co-auteur van het Dutch Defence Counsel Handbook (on Tax Fraud) en van het boek Financial Law Compliance (over witwassen van geld en cryptovaluta). Verder geeft David regelmatig lezingen over Corporate Compliance en Financial Economic Crime onderwerpen. Hij wordt aanbevolen als een vooraanstaande beoefenaar in de "Who's Who of Business Crime Lawyers" en is gerangschikt op Tier 2 in de Legal 500 en Band 2 in Chambers. David heeft Masters in Strafrecht en Fiscaal Recht. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), de International Bar Association (IBA) en de American Bar Association (ABA).

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.