Bram van der Meer MSc

Directeur
Dantes Psychology Services

Bram B. van der Meer studeerde criminologie aan de Universiteit van Pretoria (Zuid-Afrika) en Klinische Psychologie Psychologie aan de Universiteit Leiden. Hij is forensisch psycholoog en heeft zich vervolgens verder gespecialiseerd in de recherchepsychologie. Bram is mededirecteur en eigenaar van Dantes Psychology. Hij is gespecialiseerd in de beoordeling en aanpak van problematisch gedrag en heeft veel ervaring met psychologische risico- en dreigingsanalyses. Regelmatig adviseert hij organisaties om de psychologische dynamiek en strategieën achter probleemgedrag te doorgronden, en hen te voorzien van interventies die zowel effectief als duurzaam zijn. Hij verricht veel (interne) onderzoeken en is in die context vaak betrokken bij complexe gesprekken en interviews.
Voorafgaand aan zijn werk bij Dantes Psychology was hij meer dan tien jaar als recherchepsycholoog in dienst bij de nationale politie. Zijn expertise was het adviseren van rechercheteams bij opsporingsonderzoeken en bij verhoren van verdachten en getuigen. Verder was hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van psychologische dreigingsanalyses en specialiseerde hij zich in bedreigingen tegen publieke personen. Bram is gastdocent aan de Frankfurt School of Finance and Management en de Nederlandse Politieacademie. Hij is lid van de redactie van het Journal of Threat Assessment and Management (American Psychological Association) en vice voorzitter van de in Zwitserland gevestigde Association of European Threat Assessment Professionals. Hij is een internationaal erkende professional op het gebied van dreigingsanalyse en is als zodanig geregistreerd bij die organisatie. Bram is betrokken bij wetenschappelijke onderzoeken. Zijn meest recente bijdrage is een hoofdstuk (Source Interviewing in a Threat Management Context) in het International Handbook of Threat Assessment (2 ed., 2021, Oxford University Press).

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.