Handleiding Sociale Veiligheidsindex

Handleiding Sociale Veiligheidsindex

Sociale veiligheid binnen de werkomgeving

Auteurs
drs. C. Verschuren

Sociale veiligheid is een nieuwe term binnen arbeidsomstandigheden, Het onderwerp zelf is geen onbekend fenomeen. Dit boek is handleiding om het onderzoek naar sociale veiligheid (pesten, discriminatie, intimidatie, agressie en geweld op de werkvloer)op de juiste wijze binnen uw eigen organisatie op te zetten en uit te voeren.

Nieuw is de benadering van Cokkie Verschuren om het fenomeen als een continuüm te beschouwen. Een oude wijsheid, recent door de Dalai Lama verwoord, geeft dit mooi weer: ‘Let op je gedachten: ze worden woorden. Let op je woorden: ze worden daden. Let op je daden: ze worden gewoonten. Let op je gewoonten: ze worden een houding. Let op je houding: het wordt je bestemming.’ Boosheid, discrimineren, pesten, intimideren, agressie en geweld gaan in elkaar over.

Pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie en geweld worden inmiddels tien jaar intensief gevolgd in de Nederlandse Enquête Arbeidsomstandigheden (SZW, TNO, CBS) en door Eurogip voor 27 Europese landen opgetekend

Deze handleiding kunt u gebruiken als handleiding om het onderzoek naar sociale veiligheid binnen uw eigen organisatie op de juiste manier op te zetten en uit te voeren.

Inhoud
Deel I: Aanwijzingen voor praktische gebruik van de SVI
Deel II: Ontwikkeling van en onderzoek met de SVI

Meer weten over Sociale Veiligheid? Ga naar www.werkenveiligheid.nl.

Auteurs
€ 62,50
excl. BTW

Hulp nodig?
030 698 42 22 of klantenservice@kerckebosch.nl

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.