Kennispakket Ongewenst gedrag op de werkvloer

Kennispakket Ongewenst gedrag op de werkvloer

Alles wat je als professional op het gebied van HR en/of Arbo moet weten over het creëren van een veilige werkomgeving én wat je moet doen als grensoverschrijdend gedrag toch aan de orde is!

Ongewenst gedrag is een actueel onderwerp. Ongewenst gedrag op de werkvloer heeft betrekking op gedragingen die door de betrokkenen als hinderlijk, intimiderend, bedreigend of discriminerend worden ervaren. Het kan een negatieve invloed hebben op de werkomgeving, de productiviteit en het welzijn van werknemers. Het is belangrijk dat er een beleid is, dat er procedures zijn en dat werkgevers proactief handelen om een veilige en respectvolle werkomgeving te waarborgen.

Met dit kennispakket (samengesteld i.s.m. Saskia Lang, advocaat arbeidsrecht) heb je alle kennis voorhanden om hier op de juiste manier invulling aan te geven. De producten zijn ook los verkrijgbaar, maar bij afname van het kennispakket profiteer je van 15% korting. De totaalprijs van de losse producten is €584,00. De pakketprijs is €496,40.

Wat zit er in het pakket?

- Webinar (opname)
Ongewenst gedrag op de werkvloer; vragen uit de praktijk

Je krijgt antwoord op een aantal veelgestelde vragen (eerder ingezonden door vakgenoten) en we behandelen enkele belangrijke aandachtspunten voor de praktijk.

Duur: 30 minuten

- On Demand college
Ongewenst gedrag op de werkvloer; het stappenplan

Aan de hand van korte video's doorloop je een 14-stappenplan. Alle belangrijke onderdelen komen aan de orde: van voorlichting en verantwoordelijkheden tot aan sancties en gevolgen. Vragen die we beantwoorden zijn onder andere:

  • Wie heeft binnen een organisatie welke verantwoordelijkheid?
  • Wat zijn de wettelijke verplichtingen?
  • Hoe stel ik een plan van aanpak op om preventief en (pro) actief te handelen tegen ongewenst gedrag?

Meer informatie en inhoud >

Duur: 150 minuten

- Live training
Do’s en don’ts bij grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

In deze actieve training ga je de verdieping in! Centraal staat de aanpak in de praktijk. Saskia bespreekt de belangrijkste onderwerpen aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden en stellingen. Je gaat oefeningen doen en er is ruimte voor discussie. Ook kan je vragen uit je eigen praktijk inbrengen.

Na afloop van deze praktische training:

  • Kun je een beleid over (preventie van) grensoverschrijdend gedrag vormgeven en uitvoeren
  • Weet je hoe te handelen als grensoverschrijdend gedrag aan de orde is
  • Weet je hoe je jezelf kunt opstellen ten aanzien van het slachtoffer, de vermeende dader en andere betrokkenen
  • Ken je alle sancties en maatregelen bij grensoverschrijdend gedrag

Meer informatie en programma >

Duur: 255 minuten (ochtend)
Datum: Je kunt kiezen uit 19 maart 2024 (online) of 7 november 2024 (Breukelen)

EXTRA
Twee podcastafleveringen van de podcast 'Wijs op de werkvloer':
1). 'Agressie op de werkvloer' - Wat wordt er verstaan onder agressie (verbaal, fysiek en psychisch)? In wat voor situaties kan het voorkomen en hoe ga je er dan mee om als werkgever? En hoe voorkom je deze conflicten op de werkvloer? Saskia Lang in gesprek trainer, coach en trainingsacteur Rinco van der Baan.
2). 'De naakte kapitein' - Waar liggen de grenzen van overschrijd gedag en hoe ga je om met een geval van grensoverschrijdend gedrag? Saskia Lang in gesprek met psycholoog Guus Essers. Hij geeft een kijkje in de mechanismes die een rol spelen bij gedrag. Zowel bij daders als slachtoffers.

Duur: 2x 20 minuten

15% korting
Bij de afname van dit pakket profiteert u van 15% pakketkorting.
Normale prijs: € 584,00
Pakketprijs: € 496,40

€ 496,40
excl. BTW

Hulp nodig?
030 698 42 22 of klantenservice@kerckebosch.nl

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.