Wij zien veel tevreden bezoekers vertrekken na congressen en studiedagen. Toch horen we dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat leidinggevenden ruimte maken voor het volgen van bijscholing of het bijwonen van een training. Hieronder een aantal tips om uw leidinggevende te overtuigen van het nut van deze vorm van verdieping.

Wees specifiek
U kunt bij uw leidinggevende aangeven dat u mogelijkheden (tijd/financiering) voor bijscholing wil, maar bij deze algemene wens is het lastig om een voorstelling te maken. Doe alvast uw huiswerk en bekijk welke dagen u wilt volgen, wat daarvan de meerwaarde is voor uw ontwikkeling en het belang voor uw werk. Ga door de programma’s en lees over de achtergrond van de sprekers, zodat u concreet kunt uitleggen wat u gaat leren op de dag. U zult merken dat u enthousiaster vertelt als u goed op de hoogte bent van het onderwerp en enthousiasme werkt zeker in uw voordeel.

Beschrijf het rendement
U bent zelf overtuigd van de meerwaarde, maar het helpt als u deze kunt beschrijven aan uw werkgever. Welk onderdeel van uw werk kunt u straks beter of sneller uitvoeren? Kunt u een extra certificering meebrengen naar uw bedrijf?  Kunt u extra of andere projecten aannemen, op basis van de kennis die u gaat opdoen? De ruimte voor een opleiding betekent extra motivatie en meer loyaliteit aan de organisatie. Bovendien kunnen verschillende beroepsgroepen voor studiedagen van Kerckebosch PE-punten krijgen.

Ken uw weerlegging
Verplaatst u zich in de positie van uw leidinggevende om enkele bedenkingen voor te bereiden. Zijn er zorgen over de kosten? De kosten van een opleiding zijn aftrekbaar bij de belasting en vaak is er een budget vrijgemaakt voor bijscholing. Zoek dit uit voor uw organisatie. Komt u met meer collega's, dan wordt de training of het congres bij Kerckebosch per persoon goedkoper. Zijn er zorgen over de tijdsbesteding? Bijscholing en verdieping zorgen voor extra motivatie en daarmee voor een efficiëntere werkhouding. Zijn er zorgen over het nut buiten uw persoonlijke ontwikkeling? Bij veel cursussen van Kerckebosch kunt u een casus uit uw dagelijkse praktijk bespreken en zo een extra denktank inschakelen voor oplossingen. Wanneer deelnemers nadrukkelijk uitgenodigd worden om voorafgaand aan een cursus een eigen casus in te dienen, vindt u hierover een mededeling in de aankondiging.

Speel open kaart
Het kan lastig zijn om uw leidinggevende om iets te vragen, maar bedenk dat u zelf al overtuigd bent van de meerwaarde. Wees daarom altijd eerlijk, u stelt geen gekke vraag. Noem de volledige kosten en bespreek het als u hierdoor bijvoorbeeld in de knel komt met een deadline. Als u eerlijk bent, houdt iedereen een goed gevoel over aan de investering en kunt u er in de toekomst vaker om vragen.

Bekijk alle dagen in onze agenda