Privacy en gegevensuitwisseling in de schuldhulpverlening (AVG)

Privacy en gegevensuitwisseling in de schuldhulpverlening (AVG)

Cursus
In bedrijf
Hotel Breukelen

Tijdens de cursus krijgt u ” tips en tricks” voor het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens in uw dagelijkse praktijk. Zoveel mogelijk wordt uitgegaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkende werking van de privacywetgeving.

Lees meer
Accreditatie/PE-punten

VeWeVe punten

Vereniging Wettelijke Vertegenwoordigers

geaccrediteerd t.b.v. beschermingsbewindvoerder en curatoren (C B)

Programma
-
-
  • Achtergrond, doel en reikwijdte van de AVG
  • Wat zijn persoonsgegevens onder de AVG?
  • Hoe moet u (bijzondere) persoonsgegevens vastleggen onder de AVG?
  • Wat zijn de gevolgen van de AVG voor het verwerken van persoonsgegevens?
  • Welke regels heeft de AVG ten aanzien van het bewaren van persoonsgegevens?
-
  • Betrokkene
  • Verwerkingsverantwoordelijke
  • Verwerker
  • Autoriteit Persoonsgegevens (AP)
  • Functionaris Gegevensbescherming (FG)
-
-
  • Wat is het doel van de verwerking van persoonsgegevens?
  • Wanneer mogen (bijzondere) persoonsgegevens worden verwerkt (grondslag)?
  • Hoe lang mogen persoonsgegevens worden bewaard (bewaartermijn)?
-
  • Recht op informatie, inzage, rectificatie en aanvulling, vergetelheid, dataportabiliteit, beperking van de verwerking, geautomatiseerde besluitvorming en profilering, bezwaar
-
  • Cliënt
  • Gemeente
  • Samenwerkingspartner
  • Sociale wijkteam
  • (Zorg)instantie
  • Schuldeiser
  • Werkgever
-
-
  • Hoe kunnen het uitwisselen van persoonsgegevens bij vroegsinalering worden gefaciliteerd?
  • Wat zijn de mogelijkheden vanuit de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs)?
-
  • Beveiligingsplicht: hoe bescherm je gegevensuitwisseling in de organisatie?
  • Meldplicht en datalekken
  • Verwerkersovereenkomsten
  • Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en sancties
Sprekers
Bestemd voor

Deze cursus is bestemd voor (medewerkers van):

  • Bureaus Schuldhulpverlening
  • Beschermingsbewind
  • Budgetbeheer
  • Gemeentelijke en regionale kredietbanken
  • (Gerechts-)deurwaarders
  • Maatschappelijk werk
  • Rechtbanken afdeling Civielrecht
  • Schuldhulpverlening
  • Schuldeisers
  • Welzijnsinstellingen
  • Wijkteams
  • Wsnp-bewind
Data & Locatie
Hotel Breukelen
Hotel Breukelen

Stationsweg 91
Breukelen 3621 LK
Nederland

info@breukelen.valk.nl

Van der Valk Hotel Restaurant is gelegen direct naast de snelweg A2 (Utrecht - Amsterdam),
bij afslag nummer 5.

Via de Snelweg
Er is een snelle verbinding met Luchthaven Schiphol (20 minuten), Amsterdam (20 minuten), Utrecht (14 minuten), Den Haag (45 minuten) en Rotterdam (40 minuten).
De parkeerplaats biedt ruimte aan 450 auto's en is gratis.
Na afloop van de dag krijgt u van ons een uitrijkaart.

Per Trein
Ook met de trein is hotel Breukelen prima te bereiken. U neemt daarvoor een stoptrein uit de richting Amsterdam, Schiphol, Utrecht of Rotterdam en stapt uit op NS-station Breukelen. Vervolgens is het slechts 2 minuten lopen.

Tarieven

Deelnemerstarief

€ 350,00 excl. BTW per persoon.

Annulering

Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.