Wij staan voor u klaar dit najaar! Lees hier hoe wij u van dienst zijn en welke coronamaatregelen wij treffen voor veilige deelname.

studiedag kerckebosch

Omgaan met cliënten met psychiatrische problemen | 1-daags

Verdieping
Verdiepingscursus
Volgeboekt, Toch komen? Bel ons!
Kasteel Woerden

Doel van de cursus is om uw theoretische kennis en vaardigheden ten aanzien van het omgaan met cliënten met psychiatrische problemen te vergroten.

Lees meer
Programma
-
-
 • Persoonlijke ervaringen van de professional
 • Werken met cliënten met psychiatrische problematiek
 • Wat is de huidige context en wat zijn de ervaringen van ervaringsdeskundigen?
 • Organisatie van de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) in Nederland
-
-
 • Theorie en achtergrond van dit toestandsbeeld; ontstaan en oorzaken
 • Epidemiologie: hoe vaak komt het voor?
 • Symptomen: hallucinaties en wanen. Soorten wanen en hallucinaties. Positieve en negatieve symptomen
 • Hoe maak je contact en verwijs je op een goede manier? Oefenen
 • Reddersdriehoek: hoe sluit je aan bij de eigen kracht van cliënten?
-
-
 • Theorie en achtergrond van dit toestandsbeeld: ontstaan, oorzaak van depressie
 • Epidemiologie: hoe vaak en bij wie komt het voor?
 • Symptomen: verschil sombere stemming en diepe depressie; lichamelijke symptomen
 • Hoe maak je contact? Oefenen
 • Reddersdriehoek: hoe sluit je aan bij de eigen kracht van cliënten?
-
 • Theorie en achtergrond van dit toestandsbeeld. Voorbeeld: borderline stoornis en de narcistische stoornis
 • Epidemiologie: hoe vaak komt het voor?
 • Symptomen: verschil persoonlijkheidsstoornis ten opzichte van andere psychiatrische stoornissen
 • Hoe maak en onderhoud je contact? Oefenen
 • Reddersdriehoek: hoe sluit je aan bij de eigen kracht van cliënten?
-
-

Praktisch oefenen met acteur (op basis van vrijwilligheid). De verschillende gespreksvaardigheden die helpend zijn bij de verschillende psychiatrische beelden, worden in de middag met elkaar en met de acteur geoefend.

-
Sprekers
Bestemd voor

Het leertraject ‘Omgaan met mensen met psychiatrische problemen’ is specifiek voor medewerkers van schuldhulpverlening, beschermingsbewind, maatschappelijke dienstverlening en woningcorporaties ontwikkeld. De cursus richt zich op verruiming van theoretische kennis en vaardigheden ten aanzien van complex gedrag en de communicatie met mensen met (chronische) psychische kwetsbaarheid.

Data & Locatie
Kasteel Woerden
Kasteel Woerden

Kasteel 3
Woerden 3441 BZ
Nederland

info@kasteelwoerden.nl

Routebeschrijving
Vanaf Utrecht
Volg de A12 tot afslag 14 Woerden. Ga Rechtsaf en volg de Europabaan (N204) tot aan de rotonde. Ga op de rotonde linksaf, over het water en bij de volgende rotonde rechts de Polanerbaan in. Rij onder het spoor door en ga bij de T-splitsing links, de Stationsweg op. Volg de weg langs het water (links aanhouden op de Oostdam) tot de T-splitsing. Hier gaat u linksaf. U ziet het kasteel aan uw linkerzijde. Direct achter het kasteel is gratis parkeergelegenheid.

Vanaf Rotterdam
Volg de A12 tot afslag 14 Woerden. Ga Rechtsaf en volg de Europabaan (N204) tot aan de rotonde. Ga op de rotonde linksaf, over het water en bij de volgende rotonde rechts de Polanerbaan in.
Rij onder het spoor door en ga bij de T-splitsing links, de Stationsweg op. Volg de weg langs het water (links aanhouden op de Oostdam) tot de T-splitsing. Hier gaat u linksaf. U ziet het kasteel aan uw linkerzijde. Direct achter het kasteel is gratis parkeergelegenheid.

Vanaf Woerden C.S. ca. 4 minuten lopen
Vertrek vanaf het Stationsplein-Noord rechtdoor over de Stationsweg. Volg de weg naar links bij Oostdam, u loopt langs het water. De weg maakt vervolgens een flauwe bocht naar links. Het kasteel bevindt zich meteen na deze bocht aan uw linkerhand.

Parkeren
Parkeren bij Kasteel Woerden. (gratis)
Achter het kasteel bevindt zich een parkeerplaats met 50 parkeerplaatsen. Deze plaatsen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen niet worden gereserveerd. Het parkeerterrein is voorzien van een slagboom. Voor vertrek kunnen de gasten een gratis uitrijdkaart ophalen bij de receptiebalie.
Adres parkeerplaats Kasteel Woerden: Kasteel 3, 3441 BZ Woerden

Parkeren bij Castellum
Indien er geen parkeerplaatsen meer beschikbaar zijn op ons terrein, is het mogelijk om gebruik te maken van parkeergarage Castellum* in het centrum van Woerden, op vier minuten loopafstand van het kasteel. Hier zijn 520 plaatsen en de kosten bedragen € 2,00 per uur. Indien gewenst kunnen wij uitrijdkaarten verstrekken aan uw gasten voor € 7,00 per auto. Met deze uitrijdkaarten is het mogelijk om 24/7 uit te rijden.
Adres parkeergarage Castellum: Meulmansweg 8S, 3441 AT Woerden

Parkeren bij P+R Polanerbaan
Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de P+R Polanerbaan gelegen op vijf minuten loopafstand van Kasteel Woerden. Dit is een gratis parkeervoorziening en 24/7 open, deze openbare parkeerplaats is op basis van beschikbaarheid.
Adres P+R Polanerbaan: Polanerbaan 1, 3447 GN Woerden

Reizen met het openbaar vervoer
Het kasteel is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Trein- en busstation Woerden ligt op slechts vier minuten loopafstand van onze locatie.

Tarieven

Annulering

Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.