
Actualiteiten Vrij te laten bedrag
De cursus is volgeboekt, wilt u op de reservelijst of op de hoogte gehouden worden over een eventuele nieuwe editie, neem contact op met klantenservice@kerckebosch.nl
Per 1 januari gaan het minimumloon en de uitkeringen rondom de Participatiewet met 10,14% omhoog. Deze stijging kan grote gevolgen hebben voor de berekening van het Vrij te laten bedrag (Vtlb). Mensen met een schuldenregeling kunnen hiervan profiteren, al is het dan wel nodig om hun Vrij te laten bedrag zo snel mogelijk opnieuw te berekenen. In Wsnp-zaken is dit vóór 1 maart en in Msnp-zaken vóór 1 juni.
Hoe zat die Vtlb berekening ook alweer?
Juist omdat deze herberekening zo snel mogelijk uitgevoerd moet worden, zorgen wij ervoor dat u in 2.5 uur weer helemaal op de hoogte bent van alle facetten van het maken van de Vtlb berekening.
U krijgt informatie over de wijzigingen in de beslagvrije voet per 1 januari 2023 en een update van de uitgangspunten van de rekenmethodiek. Verder wordt er geoefend met de Vtlb-berekening aan de hand van enkele praktijksituaties, waarbij de diverse onderdelen van het Vtlb-rapport aan bod komen.
U doet daarbij, aan de hand van uitgebreide ondersteuning en casussen, nieuwe praktijkervaring op met gecompliceerde berekeningen van het Vtlb. U wordt uitgenodigd om zelf een casus aan te dragen en er is voldoende tijd voor het stellen van vragen.
Programma
- Aanleiding en gevolgen van de wijzigingen in de beslagvrije voet
- Gevolgen voor de Vtlb-berekening
- Wijzigingen in de vtlb-calculator en rapport
Speciaal ontwikkeld voor (medewerkers van):
- Schuldhulpverlening bij gemeenten
- Bureaus Schuldhulpverlening
- Beschermingsbewindvoerders
- Bureaus voor inkomensbeheer
- Kredietbanken
- Wsnp-bewindvoerders
- Sociaal Raadslieden
Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75,00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.