26e Jaarconferentie De Aanpak van Problematische Schulden (APS)

26e Jaarconferentie De Aanpak van Problematische Schulden (APS)

Congres op locatie
In ontwikkeling
Hotel Utrecht

Het schuldhulpevenement van het jaar!

Op 14 december bent u van harte welkom bij de 26ste editie van de Jaarconferentie 'De Aanpak van Problematische Schulden' in Utrecht. Tijdens deze dag lichten de sprekers de thematiek en ontwikkelingen in het minnelijk en wettelijk traject toe vanuit het gezamenlijke belang om problematische schulden terug te dringen.

Het programma is in ontwikkeling, maar u kunt zich nu al inschrijven en profiteren van 75 euro vroegboekkorting (tot en met 15 oktober 2023).

Congreswebsite: www.aanpakvanschulden.nl.

Programma
-
-

De bestaanszekerheid van een grote groep burgers is in het geding. Inflatie en corona hakten er bij veel huishoudens behoorlijk in. Het incassosysteem werkt de oploop van schulden in de hand en het bereik van de schuldhulpverlening is beperkt. Wat is er nodig? Voor welk deel van de opgaven staat het Rijk aan de lat en wat kunnen andere overheden, non-profit en het bedrijfsleven betekenen bij het voorkomen en oplossen van de schuldenproblematiek? Nadja Jungmann analyseert de huidige stand van zaken en schetst wat er nodig is om kwetsbare huishoudens echt verder te helpen.

-

Op 22 november vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. In alle verkiezingsprogramma’s lezen we over het waarborgen van bestaanszekerheid. Wat wordt het antwoord van de politiek op het stoppen van de tijdelijke middelen, zoals de energietoeslag? Het is nog niet duidelijk of de extra 2 miljard die is uitgetrokken voor verbetering van de koopkracht van mensen met een laag of middeninkomen toereikend zal zijn. Welke dilemma’s zien we in het debat over bestaanszekerheid?

-
-

Het programma is in ontwikkeling. Binnenkort worden meer deelsessies toegevoegd.

Actualiteiten Invordering & Schulden
mr. André Moerman
Eigenaar www.schuldinfo.nl en docent Executie en Beslag, Manager hulp bij geldzaken, Bindkracht10 en Voorzitter Signaleringscommissie LOSR/Sociaal Werk Nederland

Verbeter jezelf voor de ander
Peshang Hormizyar
Trainer en coach - PeshforPres Coaching en Training

Alert blijven op lage basisvaardigheden bij stress-sensitief werken
prof. dr. Nadja Jungmann
Lector Schulden en Incasso, Hogeschool Utrecht, Bijzonder hoogleraar Bijzondere aspecten van het privaatrecht, Universiteit van Amsterdam, Lid Commissie Sociaal Minimum, Adviseur Social Force

Actualiteiten zorgverzekeringsschulden en ontwikkelingen Rijksincasso
Rémi Langenberg
Strategisch adviseur, CAK

Doorverwijzing van informele naar formele schuldhulp bij problematische schulden: hoe kan het beter?
dr. Anna Custers
Lector Armoede Interventies, Hogeschool van Amsterdam

-
-

Hoe zorgen we dat gedupeerden van de toeslagenaffaire hun leven weer kunnen oppakken en wat helpt daarbij? Samen met de getroffen ouders, kinderen, letselschadedeskundigen en verzekeraars ontwikkelde Laurentien van Oranje een nieuwe methode om de financiële schade van de toeslagenaffaire sneller af te handelen. Deze methode vormt een alternatieve route voor het traditionele, belastende schadevergoedingstraject bij de ouders via de Commissie Werkelijke Schade. Inmiddels is de methode getest bij 40 ouders en zij verwachten zelf dat zeker 70% daarvoor zal kiezen (mede vanwege de snelle afwikkeling). Het Ministerie van Financiën leidt momenteel een uitgebreide pilot, met goedkeuring vanuit de Ministerraad en Tweede Kamer. U hoort de belangrijkste uitgangspunten van deze vernieuwende aanpak en hoe de mensen om wie het gaat hieraan als leermeesters hebben bijgedragen.

Sprekers

Natasja Dipai

Herstelexpert en mede-bestuurder
Stichting (Gelijk) waardig Herstel
Bestemd voor
 • Budgetbeheerders, budgetcoaches en trajectbegeleiders, klantmanagers en coaches
 • Schuldhulpverleners, schuldregelaars, schuldbemiddelaars en casemanagers
 • Leidinggevenden en (beleids)medewerkers Sociale zaken/Welzijn/Werk en Inkomen bij gemeenten
 • Bewindvoerders (Wsnp, Beschermingsbewind)
 • Gemeentelijke en regionale kredietbanken
 • Invorderaars gemeentelijke belastingen, medewerkers incasso waterschappen
 • Medewerkers incasso bij woningcorporaties, energie- en telecombedrijven, thuiswinkelbedrijven
 • Schuldeisers
 • (Gerechts)deurwaarders en medewerkers incassobureaus
 • Docenten HBO-opleidingen (SJD, Schuldbemiddeling, e.d.)
 • Sociaal raadslieden, maatschappelijk werkers, medewerkers verslavingszorg
 • Bedrijfsmaatschappelijk werkers
 • Bestuurders en medewerkers vrijwilligersorganisaties, kerken, e.d.
Data & Locatie
Hotel Utrecht
Hotel Utrecht

Winthontlaan 4-6
Utrecht 3526 KV
Nederland

utrecht@valk.nl

Vanuit Amsterdam : Snelweg A2 richting Utrecht /Knooppunt Amstel borden A2/E35 richting Utrecht Knooppunt Oudenrijn E30/E35 richting Arnhem / Volg de borden Houten/E311/A12 Volg borden Kanaleneiland/Jaarbeurs

Vanuit Eindhoven / 's-Hertogenbosch: Snelweg A2 richting Utrecht / Amsterdam/ Neem afrit A12/E30 vanaf de A27 Neem de afslag A12/E30 richting Den Haag / Afslag 17 / Kanaleneiland/Jaarbeurs/Centrum

Vanuit Breda: Voeg in op A16/ Neem afslag 20 's-Gravendeel naar N3/N217 richting s-Gravendeel/Oud-Beijerland/Papendrecht. Gorinchem A15/ Vervolgens borden A27 volgen. Neem de afslag A12/E30 richting Den Haag. Neem afslag 17 en volg Kanaleneiland/Jaarbeurs/Centrum.

Vanuit Amersfoort: Snelweg A28 / E30,A27 richting Den Haag/Breda E35/E30/A12 richting Ring Utrecht/Rotterdam/Den Haag Afslag 16 t/m 18 en volg de borden Centrum/Jaarbeurs/Kanaleneiland

Parkeren
De parkeergarage is gelegen onder het Van der Valk Hotel Utrecht.
Wanneer deze garage vol is kunt u parkeren aan de overkant van het hotel, bij P2. De parkeerwacht zal u doorverwijzen.
Bij vertrek ontvangt u een Uitkaart.
Mochten beide parkeergelegenheden vol zijn dan is de dichtstbijzijnde parkeerplaats P+R Westraven. Voor € 5,00 koopt u bij de automaat een combikaartje parkeren en reizen.

Omdat de parkeergelegenheid beperkt is, adviseren wij u daarmee rekening te houden. Het hotel is uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken.

Openbaar Vervoer:
Vanaf Centraal Station Utrecht vertrekken de volgende bussen/tram naar halte:
Kanaleneiland zuid.
Buslijn: 65, 74 en 77
Sneltramlijnen: 60 en 61

Tarieven

Deelnemerstarief

€ 320,00 excl. BTW per persoon.

Vroegboektarief: € 320,00 excl. BTW per persoon tot en met 15 oktober 2023

Daarna:
€ 395,00 excl. BTW per persoon.
€ 375,00 excl. BTW per persoon bij gelijktijdige aanmelding van twee of meer deelnemers uit een en dezelfde organisatie. U ontvangt één factuur voor alle deelnemers.

Annulering

Voor annulering kunt u onze voorwaarden raadplegen.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.