Update Verzekeringsrecht

Update Verzekeringsrecht

Online Cursus
In bedrijf
Online Leeromgeving met Virtual Classroom

Wat zijn de actuele ontwikkelingen in het verzekeringsrecht?

Tijdens de middag komt een aantal (op dat moment) actuele onderwerpen aan de orde. In ieder geval wordt aandacht besteed aan:

 • Corona en het verzekeringsrecht
 • Directe schadeafwikkeling
 • Opzet onder het nieuwe uitsluitingsregime
 • Verzwijging
 • De actualiteit van het moment

Actualiteiten in perspectief

Breed terrein
Het verzekeringsrecht beslaat een breed terrein. Vrijwel alles valt te verzekeren, van producten tot diensten. Deze producten en diensten kunnen van zeer uiteenlopende aard zijn, wat ook weer terugkomt in de daaraan gekoppelde polisvoorwaarden.

Zorg dat u de relevante jurisprudentie kent
Het verzekeringsrecht is niet altijd even eenduidig en helder. Regelmatig moeten rechtbanken en gerechtshoven eraan te pas komen om geschillen te slechten tussen verzekeringsmaatschappijen en de afnemers van hun verzekeringsproducten. Dit leidt tot een grote stroom aan jurisprudentie, die van belang is om te kennen en rekening mee te houden in verband met productontwikkeling, polisvoorwaarden, behandeling van claims en toekomstige (rechts)zaken.

Praktisch toepasbaar
U wordt door een topexpert in het vak voorzien van de belangrijkste ontwikkelingen en jurisprudentie in het verzekeringsrecht. Na deze cursus bent u weer volledig up-to-date op dit gebied en kunt u uw opgedane kennis snel en praktisch toepassen in uw werkzaamheden.

Ontwikkelingen in het afgelopen jaar
Het afgelopen jaar zijn er in het verzekeringsrecht weer de nodige ontwikkelingen geweest die de nodige aandacht vragen. Denk bijvoorbeeld aan Corona en het verzekeringsrecht, de invoering van de directe schadeafwikkeling, de betekenis daarvan voor de schadeafwikkeling in breder verband en de introductie van de opzetclausule 2020. Verder zijn er (door de Hoge Raad) de nodige uitspraken gewezen, bijvoorbeeld op het terrein van verzwijging en causaliteit. Prof. Van Tiggele bespreekt de uitspraken in het perspectief van het betreffende leerstuk, waardoor u weer up to date bent.

Programma
-
-
-
-
Sprekers
Bestemd voor

Bestemd voor:

 • Productspecialisten bij verzekeringsmaatschappijen
 • Juridisch medewerkers (polisvoorwaarden) bij verzekeringsmaatschappijen
 • Bedrijfsjuristen
 • Juristen Banken / Financiële instellingen
 • Advocaten
 • Leden rechterlijke macht en alternatieve geschillenbeslechters
Data & Locatie
Online Leeromgeving met Virtual Classroom
Tarieven

Deelnemerstarief

€ 395,00 excl. BTW per persoon.

€ 345,00 excl. BTW per persoon bij gelijktijdige aanmelding van twee of meer deelnemers uit een en dezelfde organisatie.

Annulering

Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75,00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.