Coronabeleid. Goed nieuws: we organiseren ook weer op locatie! We volgen de voorschriften van de overheid en gebruiken daarbij de CoronaCheck als toegangsbewijs. Lees meer

Medische aansprakelijkheid in de praktijk

Medische aansprakelijkheid in de praktijk

Specialisatie
Masterclass op locatie
In bedrijf
Locatie centraal in het land

De praktische afwikkeling van een medische zaak aan de hand van casus en opdrachten

Lees meer
Accreditatie/PE-punten
Programma
-
-
-
 • Plenaire bespreking casus ‘medische fout’
 • Cliënt komt met deze ‘medische fout’ bij de belangenbehartiger. Welke route zou de belangenbehartiger dan moeten adviseren en waarvan is dat advies afhankelijk? Aan bod komt de eerste inschatting van de zaak (praktisch), welke juridische mogelijkheden zijn er (theoretisch), wat te vragen om tot een advies te komen, wat te adviseren, wanneer gaat u voor de weg van de civiele aansprakelijkheid (praktisch)?

De communicatie met de medisch adviseur

 • Uiteengaan in twee groepen en schrijven van een vraagstelling aan de medisch adviseur met het doel te beoordelen of u te maken heeft met een medische fout. Welke vragen stelt u aan de medisch adviseur en wat is de rol-/taakverdeling? Op welk moment stelt u de vragen en welke informatie is nodig?
 • Plenaire bespreking van de vragen aan de hand van de input van de cursisten. Theoretische onderbouwing van een voorbeeld vraagstelling en de voor- en nadelen van bepaalde vragen en bepaalde vormen van overleg: wat is een effectieve communicatie en vraagstelling?
-
-
 • Uiteengaan in twee groepen en schrijven van een aansprakelijkstelling. Wie stelt u aansprakelijk en op welke grondslag? Welke elementen moeten er in en waarom?
 • Plenaire bespreking van de elementen aan de hand van de input van de cursisten. Bespreking bestaat uit een theoretische onderbouwing van de rechtsverhouding met de hulpverlener en de grondslagen en analyse van een praktische opzet van de aansprakelijkstelling: wat moet er in staan, wil gesproken kunnen worden van een gegronde aansprakelijkstelling?

Het verweer

 • Uiteengaan in twee groepen en schrijven van een verweer. Welke elementen moeten er in en waarom?
 • Plenaire bespreking van de elementen aan de hand van de input van de cursisten en de theorie zoals besproken bij de aansprakelijkstelling. Analyse van een praktische opzet van een verweer: wat moet er in staan, wil gesproken kunnen worden van een adequaat verweer?
Sprekers
Bestemd voor

Bestemd voor (juristen bij):

 • Advocatenkantoren
 • Zorginstellingen
 • Letselschadebureaus
 • (Medisch) Verzekeraars
 • Overige juridisch adviseurs letselschade
 • Rechtshulpverleners
 • Rechterlijke macht
Data & Locatie
Tarieven

Deelnemerstarief

€ 495,00 excl. BTW per persoon.

€ 445,00 excl. BTW per persoon bij gelijktijdige aanmelding van twee of meer deelnemers uit dezelfde organisatie.

Inclusief digitaal documentatiemateriaal.

Ook interessant: Cursusabonnement persoonlijk of kantoor
Wilt u zelf of met uw kantoorgenoten meerdere bijeenkomsten van Studiecentrum Kerckebosch volgen tegen voordelige tarieven? Sluit dan nu een persoonlijk of kantoorabonnement af. We hebben vier verschillende abonnementen samengesteld. Bekijk hier het aanbod.

Annulering

Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75,00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.