Maak kennis met onze nieuwe manier van online leren!
‘Interactief’, ‘afwisselend’ en ‘gemakkelijk’ in de woorden van onze deelnemers.Lees meer

Medische aansprakelijkheid in de praktijk

Medische aansprakelijkheid in de praktijk

Specialisatie
Online Masterclass
In bedrijf
Online Leeromgeving met Virtual Classroom

De praktische afwikkeling van een medische zaak aan de hand van casus en opdrachten

Lees meer
Accreditatie/PE-punten
Programma
-
-
 • Plenaire bespreking casus ‘medische fout’
 • Cliënt komt met deze ‘medische fout’ bij de belangen-behartiger. Welke route zou de belangenbehartiger dan moeten adviseren en waarvan is dat advies afhankelijk? Aan bod komt de eerste inschatting van de zaak (prak-tisch), welke juridische mogelijkheden zijn er (theo-retisch), wat te vragen om tot een advies te komen, wat te adviseren, wanneer gaat u voor de weg van de civiele aansprakelijkheid (praktisch)?

De communicatie met de medisch adviseur
- Uiteengaan in twee groepen en schrijven van een vraagstelling aan de medisch adviseur met het doel te beoordelen of u te maken heeft met een medische fout. Welke vragen stelt u aan de medisch adviseur en wat is de rol-/taakverdeling? Op welk moment stelt u de vragen en welke informatie is nodig?
- Plenaire bespreking van de vragen aan de hand van de input van de cursisten. Theoretische onderbouwing van een voorbeeld vraagstelling en de voor- en nadelen van bepaalde vragen en bepaalde vormen van overleg: wat is een effectieve communicatie en vraagstelling?

-
-
 • Uiteengaan in twee groepen en schrijven van een aan-sprakelijkstelling. Wie stelt u aansprakelijk en op welke grondslag? Welke elementen moeten er in en waarom?
 • Plenaire bespreking van de elementen aan de hand van de input van de cursisten. Bespreking bestaat uit een theoretische onderbouwing van de rechtsverhouding met de hulpverlener en de grondslagen en analyse van een praktische opzet van de aansprakelijkstelling: wat moet er in staan, wil gesproken kunnen worden van een gegronde aansprakelijkstelling?

Het verweer
- Uiteengaan in twee groepen en schrijven van een ver-weer. Welke elementen moeten er in en waarom?
- Plenaire bespreking van de elementen aan de hand van de input van de cursisten en de theorie zoals besproken bij de aansprakelijkstelling. Analyse van een praktische opzet van een verweer: wat moet er in staan, wil gesproken kunnen worden van een ade-quaat verweer?

Sprekers
Een nieuwe dimensie in online leren!

Ik ben niet zo van online, maar dit was heel anders.

Maak kennis met onze nieuwe manier van online leren!
‘Interactief’, ‘afwisselend’ en ‘gemakkelijk’ in de woorden van onze deelnemers. Lees meer
Bestemd voor

Bestemd voor (juristen bij):

 • Advocatenkantoren
 • Zorginstellingen
 • Letselschadebureaus
 • (Medisch) Verzekeraars
 • Overige juridisch adviseurs letselschade
 • Rechtshulpverleners
 • Rechterlijke macht
Data & Locatie
Online Leeromgeving met Virtual Classroom

Deze bijeenkomst wordt aangeboden via de besloten, beveiligde leeromgeving van Kerckebosch. Deze online leeromgeving geeft toegang tot lesmateriaal, zoals het programma, presentaties en hand-outs. Ook informatie ter voorbereiding, als verdieping en als naslagwerk (zoals artikelen, filmpjes en opdrachten) is, indien van toepassing op uw cursus, hierin opgenomen. In de omgeving is ook aanwezigheidsregistratie geregeld ten behoeve van certificaten en kan de stof getoetst worden. Dit is van belang bij sommige cursussen waarbij PE-/PO-punten kunnen worden behaald.

Ook de toegang tot de online bijeenkomst in een virtueel klaslokaal (Virtual Classroom) wordt via de leeromgeving geregeld. Klik hier voor meer informatie over de Virtual Classroom.

Lees hier meer informatie over hoe wij u optimaal van dienst zijn.

Tarieven

Deelnemerstarief

€ 495,00 excl. BTW per persoon.

€ 445,00 excl. BTW per persoon bij gelijktijdige aanmelding van twee of meer deelnemers uit dezelfde organisatie.

Inclusief digitaal documentatiemateriaal.

Ook interessant
Wilt u zelf of met uw kantoorgenoten meerdere bijeenkomsten van Studiecentrum Kerckebosch volgen tegen voordelige tarieven? Sluit dan nu een persoonlijk of kantoorabonnement af. We hebben vier verschillende abonnementen samengesteld. Bekijk hier het aanbod.

Annulering

Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.