NIEUW! Kerckebosch zomercolleges. Korte online inspiratie vanuit huis. Bekijk het aanbod »

Medische aansprakelijkheid in de praktijk

Medische aansprakelijkheid in de praktijk

Specialisatie
Cursus
In bedrijf
Mercure Hotel Amersfoort Centre

De praktische afwikkeling van een medische zaak aan de hand van casus en opdrachten

Lees meer
Accreditatie/PE-punten
Programma
-
-
  • Plenaire bespreking casus ‘medische fout’
  • Cliënt komt met deze ‘medische fout’ bij de belangenbehartiger. Welke route zou de belangenbehartiger dan moeten adviseren en waarvan is dat advies afhankelijk? Aan bod komt de eerste inschatting van de zaak (praktisch), welke juridische mogelijkheden zijn er (theoretisch), wat te vragen om tot een advies te komen, wat te adviseren, wanneer gaat u voor de weg van de civiele aansprakelijkheid (praktisch)?

De communicatie met de medisch adviseur

  • Uiteengaan in twee groepen en schrijven van een vraagstelling aan de medisch adviseur met het doel te beoordelen of u te maken heeft met een medische fout. Welke vragen stelt u aan de medisch adviseur en wat is de rol-/taakverdeling? Op welk moment stelt u de vragen en welke informatie is nodig?
  • Plenaire bespreking van de vragen aan de hand van de input van de cursisten. Theoretische onderbouwing van een voorbeeld vraagstelling en de voor- en nadelen van bepaalde vragen en bepaalde vormen van overleg: wat is een effectieve communicatie en vraagstelling?
-
-
  • Uiteengaan in twee groepen en schrijven van een aansprakelijkstelling. Wie stelt u aansprakelijk en op welke grondslag? Welke elementen moeten er in en waarom?
  • Plenaire bespreking van de elementen aan de hand van de input van de cursisten. Bespreking bestaat uit een theoretische onderbouwing van de rechtsverhouding met de hulpverlener en de grondslagen en analyse van een praktische opzet van de aansprakelijkstelling: wat moet er in staan, wil gesproken kunnen worden van een gegronde aansprakelijkstelling?

Het verweer

  • Uiteengaan in twee groepen en schrijven van een verweer. Welke elementen moeten er in en waarom?
  • Plenaire bespreking van de elementen aan de hand van de input van de cursisten en de theorie zoals besproken bij de aansprakelijkstelling. Analyse van een praktische opzet van een verweer: wat moet er in staan, wil gesproken kunnen worden van een adequaat verweer?
Sprekers
Bestemd voor

Bestemd voor (juristen bij):
- Advocatenkantoren
- Zorginstellingen
- Letselschadebureaus
- (Medisch) Verzekeraars
- Overige juridisch adviseurs letselschade
- Rechtshulpverleners
- Rechterlijke macht

Data & Locatie
Mercure Hotel Amersfoort Centre
Mercure Hotel Amersfoort Centre

De Nieuwe Poort 20
Amersfoort 3812 PA
Nederland

H8996-re@accor.com

Per openbaar vervoer:
Vanaf Station Amersfoort is het ca. 5 minuten lopen naar het hotel. Neem uitgang Noordzijde/Piet Mondriaanplein. Ga rechtsaf en volg de Piet Mondriaanlaan. Bij de rotonde ziet u het hotel aan uw linkerhand.

Per auto:
Ook met de auto is de bereikbaarheid zeer goed: zowel vanuit de richting Amsterdam, Zwolle, Apeldoorn en Utrecht is het hotel, gelegen in de wijk Soesterkwartier. Er is een parkeergarage met 600 plaatsen naast het hotel, die rechtstreeks toegang biedt tot de entree van het hotel.

Wij verzoeken u om in de parkeergarage de borden ‘Mercure Congress’ te volgen, deze brengen u naar de derde en tevens hoogste parkeerlaag, welke direct bij het conferentiecentrum uitkomt .

Vanuit Amsterdam (A1)
Via de A1 richting Amersfoort. Neem afrit 12 Bunschoten. Op de rotonde linksaf richting Amersfoort (N199). Steeds rechtdoor en na het viaduct over de Eem (Radiumweg), bij de tweede verkeerslichten linksaf richting Centrum (Amsterdamseweg). Na 450 meter rechts aanhouden richting Soesterkwartier. U ziet nu het hotel aan uw rechterhand. Neem de eerste afslag rechts op de rotonde (Groningerstraat), sla vervolgens na ca. 200 meter weer rechtsaf en rijd een klein stukje door. De ingang van de parkeergarage bevindt zich nu aan uw rechterhand. (Parkeergarage Oppidium)

Vanuit Zwolle (A28) en Apeldoorn (A1)
Vanaf knooppunt Hoevelaken via de A28 richting Utrecht. Neem vervolgens afrit 8 Amersfoort. Aan het einde van de afrit linksaf (Hogeweg). Rechtdoor richting Centrum (Hogeweg, gaat over in Stadsring), daarna rechtdoor richting Amsterdam (Stadsring). Direct na de spoorwegtunnel rechts afslaan richting Soesterkwartier. Neem de derde afslag op de rotonde (Groningerstraat) en sla vervolgens na ca. 200 meter rechtsaf en rijd een klein stukje door. De ingang van de parkeergarage bevindt zich nu aan uw rechterhand. (Parkeergarage Oppidium)

Vanuit Utrecht (A28)
Via de A28 richting Amersfoort. Neem afrit 5 Maarn/Doorn, N227. Linksaf richting Amersfoort (Doornseweg). Rechtdoor richting Amersfoort en vervolgens Centrum (Leusderweg). Op de rotonde de borden ‘Centrum’ blijven volgen (Arnhemseweg). Aan het einde linksaf slaan richting Amsterdam (Stadsring). Direct na de spoorwegtunnel rechts afslaan richting Soesterkwartier. Neem de derde afslag op de rotonde (Groningerstraat), sla vervolgens na ca. 200 meter rechtsaf en rijd een klein stukje door. De ingang van de parkeergarage bevindt zich nu aan uw rechterhand. (Parkeergarage Oppidium)

Tarieven

Deelnemerstarief

€ 495,00 excl. BTW per persoon.

€ 445,00 excl. BTW per persoon bij gelijktijdige aanmelding van twee of meer deelnemers uit dezelfde organisatie.

Inclusief koffie, thee, lunch en (digitaal) documentatiemateriaal.

Annulering

Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.