Harvard Onderhandelen in letselschadezaken

Harvard Onderhandelen in letselschadezaken

Specialisatie
Training op locatie
In bedrijf
Maximaal 12 deelnemers
19, 20 en 21 oktober 2022
Hilton Royal Parc Soestduinen

Aan de slag met probleemoplossend onderhandelen voor ervaren letselschadeprofessionals onder leiding van toptrainer Dominique Nelissen.

Door het bijwonen van deze training:

  • Kunt u onderhandelingen beter structureren en die structuur flexibel toepassen
  • Ziet u de werkzaamheid van het werken met belangen en het contraproductieve karakter van standpunten
  • Leert u een onderhandeling van een gevecht in een samenwerking te veranderen
  • Oefent u met de sociale vaardigheden die nodig zijn voor win-win onderhandelen
  • Komt u tot betere resultaten, bereikt in een prettiger sfeer
  • Krijgt u individuele feedback, zowel van de trainer als van de andere deelnemers
  • Leert u de waarde van tegenwaarde ten opzichte van tegenwicht kennen
  • Leert u goed voor uzelf of uw cliënt te zorgen zonder de wederpartij tekort te hoeven doen

Letselschaderegelen vanuit een harmoniemodel
Om de letselschaderegeling voor het slachtoffer zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen, gaat de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) uit van een harmoniemodel, waarin partijen samenwerken en niet tegenover elkaar staan. Het is hun gezamenlijke verantwoordelijkheid om – zo spoedig mogelijk – tot afwikkeling van de claim te komen. Deze verantwoordelijkheid geldt bij alle stappen in de procedure: van de vaststelling van aansprakelijkheid en de omvang van de schade tot en met het oplossen van eventuele problemen.

Probleemoplossend onderhandelen
Ondanks het harmoniemodel op basis van samenwerking, komt het voor dat partijen geen overeenstemming bereiken en de letselschaderegeling vastloopt. Mogelijke oorzaken hiervoor kunnen zijn: hoog opgelopen emoties, vermengen van emotie en zakelijke aspecten, afstandelijke en trage behandeling van dossiers, werken met standpunten, alleen werken aan tegenwicht, slecht luisteren en gebrekkige sociale vaardigheden. In deze training leert u omgaan met deze problemen, zodat u de letselschaderegeling met een positief resultaat kunt afsluiten.

Harvard Onderhandelen: van vechten naar samenwerken
Harvard onderhandelen is een werkwijze die goed aansluit bij de Gedragscode Behandeling Letselschade. Bij Harvard Onderhandelen gaat het niet om het overwinnen van de ander. Harvard onderhandelen is “getting to yes”. Onderhandelen dat voelt als samenwerken. Dit bereik je onder andere door weg te blijven van standpunten. En dat is lastig! Want bent u bereid om te kijken naar álle belangen, dus ook die van uw wederpartij? Dit vraagt om een gedragsverandering: van vechten naar samenwerken. Zelf problemen oplossen via onderhandelen.

Wat leert u in deze training?
Waar het feitelijk om draait is dat partijen met ieder hun eigen belangen op een effectieve, efficiënte en prettige manier tot elkaar komen. Dat betekent dat wat u leert, kan worden ingezet in uw letselschadezaak maar ook in alle andere situaties waar belangen in het geding zijn. De nadruk in deze training ligt op de belangen die spelen bij personenschade. Zeker wanneer er sprake is van repeat players zijn goede vaardigheden, waarbij je goed kunt opkomen voor eigen belangen zonder relaties te verzuren, zeer waardevol.

Waarom 2,5 dag trainen in Onderhandelen?
We willen impact hebben en interveniëren op drie niveaus: uw kennis, uw kunde en uw basishouding. Veel trainingen stoppen bij de eerste twee niveaus. U vergroot uw theoretische kennis en verbetert uw gespreksvaardigheden. Echter, dan bent u er nog niet. Want belangrijker nog is de basishouding waarmee u een onderhandeling ingaat: niet meteen een oordeel vellen, belangen onderkennen, lelijk gedrag voorkomen. In de training gaat u hiermee oefenen, zodat u zelf ondervindt wat wel goed werkt.

Opzet van de training
De training Onderhandelen beslaat 6 dagdelen, verdeeld over twee dagen en twee avonden. De dagen zijn geheel verzorgd inclusief overnachtingen en diners. De groepsgrootte varieert van minimaal 8 tot maximaal 12. Hierdoor is er veel ruimte voor coaching en feedback van de individuele deelnemers.

Aan de slag met probleemoplossend onderhandelen voor ervaren letselschadeprofessionals onder leiding van toptrainer Dominique Nelissen. Dominique heeft zowel aan WA- als Rechtsbijstandskant veel advocaten en verzekeraars getraind in onderhandelen en is tevens voorzitter van een intervisiegroep van letselschadeadvocaten

Leerdoelen
Aan de orde komen de Harvard-onderhandelingsmethode, conflicttheorie en de toepassing ervan, communicatie, creativiteit, macht en invloed en effecten van de basishouding gekoppeld aan persoonlijke integriteit. De benodigde theorie wordt bondig uiteengezet. Vervolgens krijgt u volop de gelegenheid de essentie van de theorie aan den lijve te ondervinden en ermee te experimenteren. Hiervoor worden specifieke oefeningen en rollenspellen gebruikt die ten dele met video worden nabesproken.

Cursusmateriaal
Het cursusmateriaal wordt digitaal verstrekt.

Accreditatie/PE-punten
Programma

(klik op een knop hierboven voor het volledige programma per onderdeel)

  • 6 dagdelen, verdeeld over drie dagenInclusief overnachtingen en diners
  • Het cursusmateriaal wordt digitaal verstrekt
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Sprekers
Bestemd voor

Deze training (academisch niveau) is bestemd voor:
Ervaren (juridisch) professionals werkzaam bij advocatenkantoren, letselschadebureaus, aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekeraars en juridisch adviesbureaus (met minimaal 2 jaar ervaring). De training is geschikt voor zowel de belangenbehartigingskant als de WA-kant.

Data & Locatie
19, 20 en 21 oktober 2022
Hilton Royal Parc Soestduinen
Hilton Royal Parc Soestduinen

Van Weerden Poelmanweg 4-6
Soest 3768 MN
Nederland

Routebeschrijving

Het Hilton Royal Parc Soestduinen ligt op 15 minuten van Utrecht en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Let op! Als u uw navigatiesysteem gebruikt, dient u bij bestemming ‘Soest’ in te toetsen, in plaats van ‘Soestduinen’.

Per Auto:

VANUIT UTRECHT:
A28 richting Amersfoort
Afrit 4 (Soest / Soesterberg)
Aan het eind van de afrit links, over het viaduct
Bij de T-splitsing (Kwantum) rechts
Meteen het eerste stoplicht links richting Soestduinen
Na 2 km. ligt het hotel aan de linkerzijde

VANUIT AMSTERDAM:
A1 richting Amersfoort
A28 richting Utrecht
Afrit 4 (Soest / Soesterberg)
Aan het eind van de afrit rechts
Bij de T-splitsing (Kwantum) rechts
Meteen het eerste stoplicht links richting Soestduinen
Na 2 km. ligt het hotel aan de linkerzijde

VANUIT ARNHEM:
A12 richting Den Haag
A27 richting Utrecht
A28 richting Amersfoort
Afrit 4 (Soest / Soesterberg) einde van de afrit links
Bij de T-splitsing (Kwantum) rechts
Meteen het eerste stoplicht links richting Soestduinen
Na 2 km. ligt het hotel aan de linkerzijde

Per Openbaar vervoer:
Vanaf station Soest Zuid neemt u buslijn 71 richting Soesterberg 't Zwaantje.
Na ongeveer 6 minuten arriveert u bij bushalte Heezerspoor, recht tegenover Hilton Royal Parc Soestduinen.

Tarieven

Deelnemerstarief

€ 1.695,00 excl. BTW per persoon.

Inclusief koffie/ thee/ 2x lunch/ 2x diner/ 2x aperitief/ 2x overnachting en (digitaal) documentatie.

Annulering

Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75,00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.