studiedag kerckebosch

Actualiteiten Letselschade

Praktijkmiddag op locatie
In ontwikkeling
Locatie centraal in het land

Deze praktijkmiddag behandelt recente ontwikkelingen in het letselschaderecht en onderwerpen die om meer verdieping vragen.

Met onder andere:

Actualiteiten shock- en affectieschade
De afgelopen tijd is er veel gebeurd op het gebied van schadevergoeding wegens schokschade. Na een uitgebreide conclusie van A-G’s Spronken en Lindenbergh, waarin zij de Hoge Raad adviseerden om het juridisch kader van de aansprakelijkheid wegens confrontatie met een schokkende gebeurtenis te herzien, formuleerde de Raad in zijn arrest van juni jongstleden gezichtspunten voor de beoordeling van de onrechtmatigheid jegens het secundaire slachtoffer die schokschade heeft. Ook behandelt hij hoe de feitenrechter zou moeten omgaan met de vaststelling van geestelijk letsel en met een samenloop van immateriële schokschade en affectieschade. Wat betekent deze ontwikkeling voor uw praktijk?

De (on)mogelijkheden van een coronaclaim
De afgelopen jaren zijn we allemaal een beetje viroloog geworden. Hoe zit het juridisch? Wat te doen als iemand (long)covid oploopt en een werkgever, ziekenhuis of coronakucher wil aanspreken? Deze bijdrage behandelt de (on)mogelijkheden van een coronaclaim, waarbij verschillende rechtsgronden met de bijpassende bewijsposities aan bod komen. Er zal met name worden gefocust op werkgeversaansprakelijkheid en de bijpassende bewijsmoeilijkheden.

Programma
-
-
-
-
 • Gezichtspunten voor de beoordeling van onrechtmatigheid bij schokschade
 • Het vereiste van geestelijk letsel
 • Samenloop van immateriële schok- en affectieschade
-
 • Corona: gevolgen en cijfers
 • Aansprakelijkheid niet-werkgevers
 • Aansprakelijkheid werkgevers
Spreker
-
-
Sprekers
Bestemd voor

Deze praktijkmiddag (academisch niveau) is bestemd voor juristen bij:

 • Advocatenkantoren
 • Bedrijfsjuristen bij o.a. verzekeringsmaatschappijen
 • Letselschadebureaus
 • Schaderegelaars
 • Juristen rechtsbijstandverzekeraars
 • Rechtshulpverleners
Data & Locatie
Tarieven

Deelnemerstarief

€ 495,00 excl. BTW per persoon.

€ 445,00 excl. BTW per persoon. bij gelijktijdige aanmelding van twee of meer deelnemers uit een en dezelfde organisatie.

Inclusief koffie, thee, lunch en digitaal documentatiemateriaal.

NIEUW Cursusabonnement persoonlijk of kantoor
Wilt u zelf of met uw kantoorgenoten meerdere bijeenkomsten van Studiecentrum Kerckebosch volgen tegen voordelige tarieven? Sluit dan nu een persoonlijk of kantoorabonnement af. We hebben vier verschillende abonnementen samengesteld. Bekijk hier het aanbod.

Annulering

Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75,00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.