Praktijkzakboek Wpg voor boa's

Praktijkzakboek Wpg voor boa's

Omgaan met persoonsgegevens

Auteurs
drs. Suzanne Franken

Wat betekent de nieuwe wetgeving op het gebied van privacy (sinds mei 2018) voor boa's?

In mei 2018 is de wetgeving op het gebied van privacy ingrijpend veranderd. Iedereen heeft inmiddels wel van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) gehoord. De AVG is niet altijd van toepassing. Voor opsporingsgegevens is er de Wet politiegegevens (Wpg) en sinds maart 2019 is deze wet ook van toepassing op gegevens die door buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) worden verwerkt. Boa’s hebben met verschillende soorten persoonsgegevens te maken. Gegevens die ze verwerken in het kader van toezicht, vallen onder de AVG; gegevens die ze als opsporingsambtenaar verwerken, vallen onder de Wpg.

Wat dit betekent en hoe de werkprocessen en systemen aangepast moeten worden om volgens de wetgeving te worden ingericht, is te lezen in dit Praktijkzakboek. Een aantal voorbeelden geeft inzicht in de praktische toepassing van beide wetten.

De uitgave is bedoeld als een kennismaking met de Wpg. Alle voor boa’s geldende artikelen uit deze wet zijn in een bijlage opgenomen. In de tekst zijn de consequenties van het Besluit politiegegevens voor boa’s verwerkt. Als er jurisprudentie ontstaat die verdere uitleg geeft over de wetsartikelen en het Bpg boa, zal er een update van dit praktijkzakboek worden uitgegeven.

Door het handige formaat kan de boa het zakboek tijdens zijn werkzaamheden bij zich dragen om snel te kunnen checken hoe hij/zij met persoonsgegevens moet omgaan.

Het praktijkzakboek is samengesteld door Suzanne Franken met medewerking van Sander Flight en Ramon Verbrugge.

Kwantumkorting bij bestelling van meerdere exemplaren.

Auteurs

drs. Suzanne Franken

Wpg-deskundige, trainer, beleidsmedewerker en tekstschrijver voor verschillende instellingen
Suzanne Franken Consultancy
€ 14,50
excl. BTW

Hulp nodig?
030 698 42 22 of klantenservice@kerckebosch.nl

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.