prof. dr. Hans van Delden

Hoogleraar Medische ethiek
UMC Utrecht

Johannes JM (Hans) van Delden (1960) is als hoogleraar medische ethiek verbonden aan het UMC Utrecht, divisie Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns Geneeskunde. Daarnaast is hij als verpleeghuisarts werkzaam.

Zijn interesse in medische ethiek is ontstaan toen hij als AIOS werkte op de intensive care. Hij is gepromoveerd op een proefschrift getiteld Beslissen om niet te reanimeren. Een medisch en ethisch vraagstuk. Hij maakte deel uit van de onderzoeksgroep van de Remmelink commissie, die onderzoek deed naar medische beslissingen rond het levenseinde. Hij was secretaris van de International Association of Bioethics.

Zijn specifieke aandachtsgebieden zijn: ethiek van wetenschappelijk onderzoek, morele problemen rond het levenseinde en morele problemen in de ouderenzorg.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.