Wij staan voor u klaar dit najaar! Lees hier hoe wij u van dienst zijn en welke coronamaatregelen wij treffen voor veilige deelname.

Scenariodenken bij (financieel) toezicht en onderzoek

Scenariodenken bij (financieel) toezicht en onderzoek

Cursus
In bedrijf
Online Leeromgeving met Virtual Classroom

Meer zien door een andere manier van kijken en denken

Lees meer
Programma
-
-
 • Begrippenkader
 • Het belang van het onderscheid tussen feitgericht en verhaalgestuurd onderzoek
 • Subject- of objectgerichte scenario’s in intelligencematig of evidence-based onderzoek
 • Denkstijlen bij scenariogestuurd onderzoek
-
-
 • Onderkennen, waarderen, verwerken en gebruiken van fraudesignalen (en het prepareren daarop)
 • Technieken voor het ontwikkelen van hypotheses en scenario’s bij financieel toezicht of onderzoek – deel 1
-
-
 • Technieken voor het ontwikkelen van hypotheses en scenario’s bij financieel toezicht of onderzoek – deel 2
 • Simultaan of volgordelijk werken bij tegenstrijdige scenario’s
 • Analysetechnieken ten behoeve van fraudediagnostiek en bewijslevering
 • Introductie onderzoeksstrategie
 • Het formuleren van (tussentijdse en eind-) onderzoeksresultaten
-
-
 • Randvoorwaarden voor succesvol kritisch financieel onderzoek: van grondhouding (willen) tot vaardigheid (kunnen) en persoonlijkheid (durven) binnen commerciële kaders (mogen)
 • Het fenomeen ‘tunnelvisie’ en het omgaan met tegenspraak
 • Communicatie en afstemming en de gevolgen
 • Dossiervorming, journaalvoering en rapporteren over scenario’s
Sprekers
Bestemd voor

Bedrijfsleven: compliance officers en internal auditors, (forensische) accountants, (fraude) onderzoekers en professionals veiligheid bij verzekeringsmaatschappijen, banken en andere dienstverleners in de financiële sector, particuliere onderzoekers, advocaten en andere juridische adviseurs

Overheid: onderzoekers, toezichthouders, inspecteurs en opsporingsambtenaren, belast met financieel georiënteerd onderzoek, leden OM en ZM.

Data & Locatie
Online Leeromgeving met Virtual Classroom

Online Leeromgeving
Alle online cursussen worden aangeboden en gehouden via de besloten, beveiligde leeromgeving van Kerckebosch. De leeromgeving geeft toegang tot het lesmateriaal, zoals bijvoorbeeld teksten, filmpjes en opdrachten. Ook het programma en informatie ter voorbereiding en verdieping is hierin opgenomen. In de omgeving is ook aanwezigheidsregistratie geregeld en kan de stof getoetst worden. Dit is van belang bij sommige cursussen waar punten en certificaten worden behaald.

Online Leeromgeving + Virtual Classroom
Ook toegang tot online bijeenkomsten wordt via de leeromgeving geregeld. Als alternatief voor fysieke bijeenkomsten, werken wij met online bijeenkomsten onder leiding van de docent in een virtueel klaslokaal (Virtual Classroom).

Tarieven

Deelnemerstarief

€ 545,00 excl. BTW per persoon.

€ 495,00 excl. BTW per persoon bij gelijktijdige aanmelding van twee of meer deelnemers uit een en dezelfde organisatie.

Ook interessant
Wilt u zelf of met uw kantoorgenoten meerdere bijeenkomsten van Studiecentrum Kerckebosch volgen tegen voordelige tarieven? Sluit dan nu een persoonlijk of kantoorabonnement af. We hebben vier verschillende abonnementen samengesteld. Bekijk hier het aanbod.

Annulering

Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.