Blog

Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch is expert in business-to-business kennis uitwisselen. Met online platformen, boeken, congressen, studiedagen en trainingen helpen wij werknemers eigen kennis te vergroten en te verdiepen. In onderstaande blog geven wij iedere twee weken tips en wetenswaardigheden over effectief (bij)leren.
Heb je opmerkingen en of vragen? Mail marketing@kerckebosch.nl.

 

31-10-2017

- Geplaatst door Alexander Verweij
Witwassen
Precies één jaar geleden nam de anonieme bron ‘John Doe’ contact op met de Süddeutsche Zeitung. Hij overhandigde hen 2.6 terabyte aan gecodeerde interne documenten van trustkantoor Mossack Fonseca. Dit leidde tot wat nu bekend staat als de Panama Papers: 11,5 miljoen gelekte documenten over meer dan 214.000 anonieme offshore-entiteiten wereldwijd. De eigenaars van deze offshore-entiteiten kunnen hun identiteit en zakelijke transacties via deze constructies verbergen.

30-08-2017

- Geplaatst door Alexander Verweij
De politie en andere opsporingsdiensten stellen zich steeds meer op als netwerk- en ketenpartners. Ze moeten wel, want zij staan aan de lat voor een veilig Nederland. Maar met de huidige vormen van criminaliteit is het niet meer mogelijk om deze klus alleen te klaren. Samen dan dus.

16-11-2016

- Geplaatst door Alexander Verweij
Het hoogseizoen voor studiedagen en congressen bij Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch is in volle gang. In een miniserie geven we u tips om optimaal te profiteren, genieten en leren van een studiedag. In het tweede deel van deze miniserie tips voor op de dag zelf.

27-09-2016

- Geplaatst door Alexander Verweij
Terwijl de zomer langzaam afscheid neemt, is het hoogseizoen voor studiedagen en congressen bij Uitgeverij/Studiecentrum Kerckebosch inmiddels van start gegaan. In een miniserie geven we u tips om optimaal te profiteren, genieten en leren van een studiedag.

14-09-2016

- Geplaatst door Alexander Verweij
Effectief studeren betekent dat u aan de tijd die u aan studie besteedt, zoveel mogelijk overhoudt. En dat voor de lange termijn. In deze blog bespreken we hoe onze hersenen informatie verwerken en wat dit ons aan tips oplevert om informatie op te slaan.

01-09-2016

- Geplaatst door Esmee
Praktijk van de schuldhulpverlening moet veranderen

10-08-2016

- Geplaatst door Alexander Verweij
Leuk, maar vooral leerzaam: terugkijken. We presenteren u een overzicht van bezoekersreacties op cursussen en congressen van Uitgeverij/Studiecentrum Kerckebosch. Welke bijeenkomsten werden goed gewaardeerd? Welke locaties zijn populair en welke sprekers een succes? En aan welke verbeterpunten werken we voor het komende programma?

27-07-2016

- Geplaatst door Alexander Verweij
Bij een training of workshop InCompany komt een opleider in uw bedrijf om samen met u en uw collega’s aan de slag te gaan met een onderwerp. Deze vorm van kennisoverdracht is effectief en specifiek. Door de ruime ervaring met het organiseren van InCompany-trainingen bij Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch kunnen wij u vertellen hoe u de voordelen hiervan optimaal benut.

13-07-2016

- Geplaatst door Alexander Verweij
Wij zien veel tevreden bezoekers vertrekken na congressen en studiedagen van Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch. Toch horen we dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat leidinggevenden ruimte maken voor het volgen van bijscholing of het bijwonen van een training. Hieronder een aantal tips om uw leidinggevende te overtuigen van het nut van deze vorm van verdieping.

05-07-2016

- Geplaatst door Alexander Verweij
Met een abonnement op een of meerdere kenniswebsites van Uitgeverij Kerckebosch bent u voorzien van praktische artikelen, (achtergrond)informatie en handige tools op het gebied van gezond en veilig werken. Omdat wij regelmatig vragen krijgen over de verschillen en de overeenkomsten tussen de verschillende abonnementenwebsites hebben wij een handig overzicht gemaakt.

29-06-2016

- Geplaatst door Alexander Verweij
congressen, studiedagen
Verdieping zoeken in uw vakgebied door cursussen te volgen houdt u scherp en is de beste manier om uw werk uitdagend te houden. Dit kan op allerlei manieren, maar wat zijn de voordelen van studiedagen?

15-06-2016

- Geplaatst door Alexander Verweij
de effectieve werkdag
Efficiëntie en effectiviteit staan hoger op de agenda dan ooit. Toch vertelt de neurowetenschap ons dat het is gedaan met het langdurige concentratievermogen. We checken veelvuldig onze e-mail en social accounts, terwijl er nauwelijks iets urgents binnenkomt. Alsof u op uw horloge kijkt en opmerkt dat het nog steeds drie over half vier is. Wij zijn veranderd, maar de verwachting van een effectieve werkdag is dezelfde als twintig jaar geleden. We geven u tips voor effectiviteit anno 2016.

01-06-2016

- Geplaatst door Alexander Verweij
Waardoor gaat u enthousiast aan de slag met nieuwe kennis? Hoe behaalt u rendement uit uw studie-uren? Blijven ontwikkelen binnen uw eigen vakgebied is belangrijk, maar het is soms lastig om hier tijd voor vrij te maken. Wij geven vijf ideeën die stimuleren om te studeren!