Compleet Arbo Regelgevingboek 2019

Compleet Arbo Regelgevingboek 2019

Auteurs
Marcel Wilders

Al jaren de meest praktische en complete uitgave inzake de Arbowet- en regelgeving. In de editie 2019 zijn alle wijzigingen verwerkt die door de wetgever het afgelopen jaar zijn ingevoerd, waaronder de gevolgen van de invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), nieuwe certificatieregels op diverse terreinen en de algehele vervanging van het Warenwetbesluit persoonlijke beschermingsmiddelen. Bij aanschaf van deze uitgave krijgt u een jaar toegang tot de online versie op Arbowetweter.nl.

Onderdelen van de arboregelgeving die aan bod komen zijn onder meer:
- Arbowet
- Arbobesluit
- Arboregeling
- Beleidsregels inzake de arbocatalogi, certificering en boeteoplegging
- Warenwetgeving
- Besluit en Regeling risico’s zware ongevallen
- Asbestbesluiten
- Arbeidstijdenwetgeving
- Wet op de ondernemingsraden
- Sanctie- en Handhavingsbeleid
- Register

Boek + online
In Het Compleet Arbo-Regelgevingboek is alle wet- en regelgeving opgenomen. In de online versie arbowetweter.nl zijn ook aanvullende onderdelen te vinden, zoals informatie over het nieuwe certificatiestelsel en de Europese kaderrichtlijn (89/391/EEG) met verwijzing naar de daarvan afgeleide bijzondere richtlijnen. Op www.arbowetweter.nl wordt de informatie maandelijks bijgewerkt. Daarnaast vindt u op de website artikelen met achtergrondinformatie over de arbeidsomstandighedenregelgeving en ontwikkelingen over aansprakelijkheid op dit gebied.

Branchebrochures
Ter voorkoming van ongevallen, gevaarlijke situaties en bestuurlijke boetes is het nuttig om inzicht te hebben in zaken waaraan de inspectie SZW aandacht besteedt. Daarom zijn de branche- en themabrochures opgenomen op www.arbowetweter.nl. Ook wordt een toelichting gegeven op het handhaving- en sanctiebeleid en op de structuur en tarieven van de bestuurlijke boetes. In het verlengde hiervan zijn de richtlijn voor strafvordering en de aanwijzing voor de handhaving van de Arbowet opgenomen.

Het Compleet Arbo-Regelgevingboek wordt zeer gewaardeerd door professionals, medewerkers van arbodiensten, personeelsfunctionarissen, ondernemingsraadsleden en anderen die alle relevante informatie over de regelgeving op arbogebied ter beschikking willen hebben.

Belangrijke voordelen:
- Maandelijkse update op www.arbowetweter.nl
- Fulltext zoekfunctie
- Achtergrondinformatie over wetgeving en aansprakelijkheid
- Toelichting op handhaving- en sanctiebeleid

Kijk ook op: www.arbowetweter.nl

Abonnementsmogelijkheden bij dit product:
- Abonnement Compleet Arbo-Regelgevingboek 2019 + Arbowetweter
- Abonnement Arbowetweter

Upgrade uw aankoop en krijg toegang tot meer
Al veel veiligheidsprofessionals hebben een abonnement op de kenniswebsites van Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch. Kies welke websites voor u interessant zijn en word abonnee! Bekijk alle mogelijkheden (ook voor meerdere gebruikers) in het handige abonnementenoverzicht

Auteurs

Marcel Wilders

Coördinerend beleidsmedewerker Gezond en Veilig Werk bij het ministerie van SZW
Wilders Arbo-Service
€ 132,00
excl. BTW

Hulp nodig?
030 698 42 22 of klantenservice@kerckebosch.nl

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.