CONGRESTIVAL LETSELSCHADE

CONGRESTIVAL LETSELSCHADE

Congres op locatie
In bedrijf
Fort aan de Buurtsteeg / Grebbelounge

Nieuwe ontwikkelingen, dilemma's en kansen voor de letselschade en bijpraten met vakgenoten. Dat is het nieuwe Congrestival Letselschade! Komt u samen met vakgenoten de zomer inluiden?

De letselschadebranche is altijd in beweging. Tijdens deze dag staan we stil bij een aantal unieke en inspirerende onderdelen:

 • Lachgas en opgevoerde e-bikes: wie aanvaardt die risico's? Verzekeraars of slachtoffers?
 • Hoe moeten we omgaan met de sterke groei van groepsacties en massaclaims?
 • De nieuwe GOMA: hoe kunnen we die toepassen in de praktijk?
 • Het brein van de getuige: hoe goed zijn de herinneringen?
 • Toekomstschade: als waarzegger de toekomst voorspellen?
 • Capita selecta uit rechtspraak en ontwikkelingen incl vakantiejurisprudentie
 • We sluiten de dag feestelijk af met een 'streetfoodfestival'

Lachgas en (opgevoerde) e-bikes
De tijden zonder lachgas gebruikers en opgevoerde e-bikes lijken gisteren, maar zijn vandaag de dag actueel. Hoe ga je nu om met slachtoffers door lachgas gebruik, of het slachtoffer op een (opgevoerder) de e-bike? Wie aanvaardt die risico's? Verzekeraars of slachtoffers?

Massaclaims
Boze boeren, Groningers en beleggers, teleurgestelde klanten van verzekeraars en banken, milieuactivisten, maar ook rouwende nabestaanden van een ramp, zoeken steeds vaker elkaar op en bundelen daarmee hun krachten. In het uiterste geval volgt er dan een rechtszaak in de vorm van een massaclaim. Zijn deze massaclaims te voorkomen? En zo niet wat kunnen we dan nog?

De vernieuwde GOMA
De vernieuwde GOMA is sinds maart 2023 een feit. Centraal staat openheid na medische incidenten. De vernieuwde GOMA biedt handvatten hoe patiënten die bij een incident betrokken zijn, op een eerlijke en manier worden geïnformeerd over wat er is gebeurd en welke vervolgstappen er worden genomen. Hoe kunnen we die handvatten in de letselschadepraktijk toepassen.

Hoe werkt het brein van de getuige?
Hoe goed zijn herinneringen van getuigen? Allerlei factoren kunnen de accuraatheid van getuigen aantasten.
Hoe ziet het brein eruit en welke vervormingen kunnen ontstaan en zorgen voor een minder accuraat beeld van de werkelijkheid. Dit alles heeft te maken met de wijze waarop mensen waarnemen en hoe de getuigen dit in hun geheugen opslaan en verwerken. Maar ook de omstandigheden, de tijdsduur en de beïnvloeding van getuigen van buitenaf spelen een rol.

Bijscholen, bijpraten en borrelen
Het idee achter het congrestival is dat u veel nieuwe kennis opdoet, maar ook ruimschoots de tijd hebt om bij te praten met professionals uit de branche. We sluiten de middag feestelijk af met een streetfoodfestival. Er staan verschillende uitgiftepunten van kleine gerechtjes en drankjes.

Zo doet u voor de zomervakantie nog inspiratie op en/of komt u op nieuwe ideeën. Deze kunt u tijdens de vakantie nog eens rustig overdenken zodat u na de vakantie weer vol nieuwe plannen aan de slag kunt gaan.

U wilt dit toch ook niet missen? Schrijf u nu in!

TIP! Ook leuk samen met collega's/ kantoorgenoten. Een gezellige uitje gecombineerd met een inhoudelijk programma vol inspiratie.

Programma
-

U bent ook van harte welkom eerder te komen en nog een wandeling in het fort te maken. Of een bezoek te brengen aan het Grebbelinie Bezoekerscentrum wat is gevestigd in het Fort aan de Buursteeg.

-

Het eerste half jaar van 2023 is bijna voorbij. Hoog tijd voor enkele capita selecta uit rechtspraak en ontwikkelingen van het afgelopen half jaar en alvast een blik naar de tweede helft van 2023.

 • Arresten Hoge Raad en de relevantie hiervan voor de dagelijkse praktijk
 • Ontwikkelingen op actuele thema’s
 • Lagere rechtspraak voor de dagelijkse praktijk en ook aandacht voor vakantiejurisprudentie

Laatste keer beoordeeld met een 9!

-

Hoe om te gaan met de sterke groei van groepsacties en massaclaims?

Discussieonderwerp
Boze boeren, Groningers en beleggers, teleurgestelde klanten van verzekeraars en banken, milieuactivisten, maar ook rouwende nabestaanden van een ramp, zoeken steeds vaker elkaar op en bundelen daarmee hun krachten. In het uiterste geval volgt er dan een rechtszaak in de vorm van een massaclaim.
Maar de kosten voor afwikkeling van massaclaims zijn enorm. Te denken valt namelijk aan het inhuren van experts zoals advocaten, consultants en communicatiedeskundigen om imagoschade te herstellen en schade aan gedupeerden op een passende wijze te kunnen uitbetalen.
Net als in de gezondheidszorg speelt hier ook de vraag:

 1. Kunnen we de hoge kosten voor afwikkeling niet reduceren door ons meer te richten op preventie en zo ja hoe? en
 2. Wanneer preventie niet de gewenste effecten heeft laten zien, kunnen we dan niet anders omgaan met de afwikkeling en zo ja hoe?
-
 • Wat zijn de risico’s
 • Welke mogelijkheden zijn er wel binnen huidige systeem
 • Ethische dilemma’s
 • Waar willen we heen
-
-

Tien jaar nadat de eerste GOMA is uitgebracht, was deze nodig aan vernieuwing toe. Een uitgebreid overlegorgaan waar zowel zorgaanbieders, verzekeraars en belangenbehartigers aan deelnamen, werd bijeen geroepen. Na een periode waarbij de koppen regelmatig bij elkaar kwamen, hebben zij uiteindelijk de handen op elkaar kunnen krijgen. De vernieuwde GOMA is sinds maart 2023 een feit. Centraal staat natuurlijk openheid na medische incidenten waarvoor al tijden in toenemende mate aandacht is gekomen. De meerderheid is het er inmiddels over eens dat dit bijdraagt aan een cultuur van openheid en transparantie in de zorg. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. De vernieuwde GOMA biedt handvatten hoe patiënten die bij een incident betrokken zijn, op een eerlijke en manier worden geïnformeerd over wat er is gebeurd en welke vervolgstappen er worden genomen. Tijdens deze presentatie komen de belangrijkste aspecten van de GOMA aan bod en worden suggesties gedaan hoe die in de letselschadepraktijk kunnen worden toegepast. Daarbij zal hopelijk wederom blijken: communication is key.

-

Hoe goed zijn herinneringen van getuigen? Allerlei factoren kunnen de accuraatheid van getuigen aantasten. Hoe werkt het brein en welke vervormingen kunnen ontstaan en zorgen voor een minder accuraat beeld van de werkelijkheid. Dit alles heeft te maken met de wijze waarop mensen waarnemen en hoe de getuigen dit in hun geheugen opslaan en verwerken. Maar ook de omstandigheden, de tijdsduur en de beïnvloeding van getuigen van buitenaf spelen een rol.

-

Toekomstschade: Hoe wordt die begroot? Wat zijn de laatste ontwikkelingen? En hoe beoordeel je toekomstschade? Moeten ‘wij’ als professionals in de letselschade een rol als waarzegger aannemen, of kan het ook anders?

Spreker
-
Sprekers

Mathilde Lubbers

Dagvoorzitter, presentator en presentatietrainer | eigenaar Noorderlings Communicatie
Noorderlings Communicatie
Bestemd voor

Het Congrestival is bestemd voor:

 • Schadebehandelaars, schaderegelaars en managers
 • Juristen bij (rechtsbijstand)verzekeraars
 • Advocaten
 • Mediators
 • Medisch adviseurs en verzekeringsartsen
 • Arbeidsdeskundigen
Data & Locatie
Fort aan de Buurtsteeg / Grebbelounge
Fort aan de Buurtsteeg / Grebbelounge

Buursteeg 2
Renswoude 3927 EJ
Nederland

Het Fort aan de Buursteeg is één van de grootste en belangrijkste verdedigingswerken van de Grebbelinie. Het werd in 1786 aangelegd op de plaats waar de Buursteeg en de Slaperdijk elkaar kruisten. Vanwege de omvang van het fort konden er enige honderden militairen bivakkeren binnen de vestingwallen.

https://grebbeliniebezoekerscentrum.nl/fort-aan-de-buursteeg/

Het fort ligt op enkele minuten rijden van de A12, afrit Veenendaal of via treinstation Veenendaal de Klomp en dan kleine 15 minuten wandelen.

Tarieven

Deelnemerstarief

€ 425,00 excl. BTW per persoon.

€ 395,00 excl. BTW per persoon bij gelijktijdige aanmelding van vijf of meer deelnemers uit een en dezelfde organisatie. U ontvangt één factuur voor alle deelnemers.

Annulering

Voor annulering kunt u onze voorwaarden raadplegen.

Wij maken gebruik van functionele cookies die nodig zijn om een bestelling te verwerken op onze website. Daarnaast worden er cookies geplaatst die ons helpen om onze website te verbeteren. Uw bezoek wordt niet voor andere doeleinden gevolgd en wij delen de gegevens niet met derden.